ASF a lansat proiectul „Formarea Profesională şi Educaţia Financiară” pentru cele trei piețe supravegheate

De Redactia 03 Decembrie 2015, 19:23 Economie

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va organiza un grup de lucru împreună cu reprezentanţii pieţelor supravegheate pentru proiectul „Formarea Profesională şi Educaţia Financiară”, la care invită să participe toate asociaţiile profesionale ale entităţilor din domeniile pieţei de capital, asigurărilor şi pensiilor private.

Grupul de lucru va contribui atât la finalizarea proiectului de regulament privind formarea profesională, cât şi la identificarea unor acţiuni de parteneriat pentru proiectul de educaţie financiară lansat de ASF împreună cu Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice.

Proiectul de educație financiară a debutat deja în București, unde peste 1.350 de elevi din trei şcoli generale şi şase licee beneficiază de cursuri menite să le dezvolte şi să le consolideze cunoştinţele financiare. Prezentările, susţinute de lectori din cadrul ASF, sunt adaptate vârstei şcolare şi abordează noţiuni de bază despre asigurări, piaţa de capital şi sistemul pensiilor private.

Prin intermediul parteneriatului cu pieţele reglementate acest program se poate extinde la nivelul întregii țări, prin implicarea lectorilor puși la dispoziție de asociațiile profesionale, în scopul atingerii obiectivelor comune de educare, dezvoltare de competențe și de susținere a incluziunii financiare.

Cele două iniţiative - regândirea sistemului de formare profesională a specialiştilor pieței și promovarea educației financiare pentru consumatorii de servicii - închid un cerc absolut necesar pentru asigurarea unei piețe financiare educate, bazate pe competențe și formate în spiritul transparenței, profesionalismului și al eticii.
*********
Despre ASF
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția care autorizează, reglementează, supraveghează și controlează entitățile care activează pe piața financiară non-bancară din România.

Înfiinţată în 2013 prin preluarea și reorganizarea tuturor atribuțiilor și prerogativelor Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.), ASF contribuie la consolidarea unui cadru integrat de funcţionare şi supraveghere pe trei pieţe care însumează peste 10 milioane de participanţi.

 

Autor Redactia 03 Decembrie 2015, 19:23 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii