APIA : Campania SAPS 2012

De Frimu Ghinea 30 Iulie 2012, 19:27 Economie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - APIA reaminteşte beneficiarilor Schemei de plată unică pe suprafaţă, pentru Campania SAPS 2012, că eliberează adeverinţe pentru cei care intenţionează să acceseze credite, pentru finanţarea capitalului de lucru în vederea desfăşurării activităţilor curente, de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.

Până la această dată, APIA a încheiat Convenţii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Banca Comercială Română S.A, Banca Transilvania, Banca UniCredit Ţiriac Bank S.A., Banca Carpatica, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, OTP Bank România S.A., Banca Comercială INTESA SANPAOLO ROMÂNIA S.A., Bancpost S.A şi Procredit Bank.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor în cadrul acestui tip de convenţie.

În perioada următoare APIA va încheia convenţii şi cu alte Bănci Comerciale.

Potrivit Convenţiei, la solicitarea scrisă a fermierului la centrul judeţean/local unde a depus cererea în Campania SAPS 2012, APIA va elibera o Adeverinţă prin care confirmă că Beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema unică de plată pe suprafaţă (SAPS) pentru anul 2012 şi că s-au efectuat controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, conform reglementărilor în vigoare. Pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie) numai după finalizarea acestor controale. De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 90 la sută din suma cuvenită din SAPS, astfel:

a)pentru creditele acordate de Banca Creditoare până la data de 29.09.2012 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană în data anterioară datei solicitării creditului;
b)pentru creditele acordate de Banca Creditoare începand cu data de 30.09.2012 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 30.09.2012.

Cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană poate fi descărcat  de la adresa http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/index.en.html.
Reafirmăm recomandarea adresată potenţialilor beneficiari interesaţi să îşi aleagă Creditorul numai după un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare bancă (creditoare), pentru a beneficia de condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei sale.
Opţiunea de a solicita creditul aparţine integral fermierului.
Menţionăm că APIA a încheiat astfel de convenţii şi pentru campanile SAPS 2007 - 2011.


 

Autor Frimu Ghinea 30 Iulie 2012, 19:27 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate