A.N.A.F. : Numărul firmelor suspendate pentru neutilizarea caselor de marcat s-a dublat faţă de anul 2009

De Mihai Vintilă 25 Iulie 2010, 00:00 Economie
În perioada ianuarie-iunie 2010, Garda Financiară a suspendat activitatea comerciala a 3.536 de societăţi pentru nedotarea cu case de marcat electronice si pentru neemiterea bonurilor fiscale pentru toate operatiunile comerciale efectuate.
Comparativ cu perioada similară din 2009, numărul firmelor a căror activitate a fost suspendată din acelaşi motiv este aproape dublu, în primul semestru al anului trecut fiind suspendată activitatea a 1.842 de societăţi comerciale.

Neemiterea bonului fiscal pentru operatiunile comerciale efectuate de catre agentul economic constituie contraventie, potrivit OUG 28/1999 republicata, se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 8.000 si 40.000 lei si atrage dupa sine suspendarea activitatii societatii pentru o perioada de trei luni.

Totodata, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală aminteşte agenţilor economici că neîndeplinirea obligaţiei de a se dota şi de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, emiterea de bonuri cu o valoare inferioară celei reale, precum şi neintroducerea datelor înscrise pe rola jurnal privind tranzacţiile efectuate de la ultima închidere zilnică până în momentul ştergerii memoriei operative constituie contravenţii sau, dupa caz, infractiuni.
De asemenea, potrivit art. 9 din acelaşi act normativ, clienţii trebuie să solicite şi să păstreze bonurile fiscale asupra lor până la părăsirea unităţii de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, în vederea prezentării lor la un eventual control. (AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 25 Iulie 2010, 00:00 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate