Actiunile a 5 companii americane vor fi tranzactionate la Bursa de la Bucuresti

De AGERPRES 17 Aprilie 2012, 18:43 Economie
Potrivit unui comunicat al casei de brokeraj Tradeville, care va fi furnizor de lichiditate/formator de piata pentru aceste actiuni la BVB, cele cinci companii au cunoscut o evolutie în crestere de la începutul anului, pe fondul unor marje nete de profit pozitive.

Analistii de la Tradeville sustin ca actiunile Coca Cola sunt subevaluate, în comparatie cu media segmentului de sector relevant (Pepsico Inc. si Dr. Pepper Snapple Group ). 'Coca-Cola se distinge prin indicatorii de profitabilitate, marja comerciala neta si rentabilitatea activelor, în timp ce ROE (rentabilitatea capitalului propriu - n.a.) este cu 10% mai scazut fata de media celorlate doua companii, în special din cauza gradului mai mic de îndatorare', precizeaza analistul Tradeville, Bogdan Gherghe.

Din 1920 si pâna în prezent, Coca-Cola a distribuit dividende catre actionarii sai. În ultimii cinci ani, ritmul mediu de crestere a dividendului a fost de 7%, în timp ce anul trecut, randamentul brut anualizat a fost de 2,87%.

Actiunile Coca-Cola sunt listate la NYSE, facând parte din indicii Dow Jones, S&P 500 si Rusell 1000, iar cel mai semnificativ actionar al companiei este Berkshire Hathaway, fondul administrat de Warren Buffet.

În ceea ce priveste Visa, spun reprezentantii Tradeville, actiunile prezinta un potential de crestere important prin prisma migrarii catre moneda electonica. Marja neta de profit înregistrata de Visa este de 43%.

Visa Inc. opereaza cea mai mare retea de plati electronice retail din lume, cu o cota din piata globala de circa 63%, si a intermediat tranzactii de 5.900 miliarde dolari între 1 octombrie 2010 si 30 septembrie 2011.

Actiunile Bank of America Corp au o volatilitate mare a pretului, ceea ce poate stârni interesul celor cu apetit de risc foarte ridicat.

'Lupta cu rezultatele negative care au marcat anii 2009, 2010 si primele 9 luni din 2011 pare sa se fi încheiat, lucru reflectat si de rezultatul net pe actiune de 0,70 dolari, estimat de analistii Reuters pentru 2012', considera Magda Sirghe, analist Tradeville.

Intel are o marja neta a profitului de 23,97%. 'Prin prisma randamentului dividendului, a ratelor de rentabilitate, a multiplilor si a rentabilitatii asteptate pe unitatea de risc (rata Sharpe), Intel este în linii mari superioara competitorilor sai - Texas Instruments Inc. (TXN), Broadcom Corp. (BRCM) si Altera Corp. (ALTR)', afirma analistul Ovidiu Dumitrescu de la Tradeville. Intel este cel mai mare jucator de pe piata microprocesoarelor.

Performantele financiare ale Apple fac compania demna de atentia investitorilor, potrivit raportului Tradeville. Cresterea de 73% a vânzarilor si de peste 100% a profiturilor (fata de T4/2010) si cele 3 milioane de iPad3 vândute în primele 3 zile de la lansarea au propulsat Apple în pozitia de cea mai valoroasa companie din lume.

Tradeville va fi market maker pentru actiunile celor cinci companii americane, astfel ca investitorii vor avea mereu contraparte în tranzactii. Blocul de tranzactionare este de o actiune, iar variatia maxima de pret este de +/-25% fata de pretul de referinta.

Actiunile vor fi disponibile la tranzactionare la BVB în intervalul orar 16:30 - 18:30.

 

Autor AGERPRES 17 Aprilie 2012, 18:43 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate