Tudose: România rămâne deplin angajată pentru atingerea obiectivelor Uniunii Energiei

De Frimu Ghinea 28 Septembrie 2017, 11:57 Economie

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut miercuri 27 septembrie la Palatul Victoria, o întrevedere cu vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea Energiei, cu care a avut un schimb de opinii privind dosarele de actualitate la nivelul UE în materie de energie. Acestea au fost analizate și din perspectiva primului mandat al României la președinția Consiliului UE.

La întâlnire au participat ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și consilierii de stat Florin Vodiță și Marius Nica.

Premierul Mihai Tudose a subliniat interesul României de a contribui activ la implementarea obiectivelor strategiei UE privind Uniunea Energiei, exprimând totodată deschiderea părții române pentru consolidarea dialogului în materie de energie cu experții Comisiei Europene, cu scopul de a optimiza identificarea priorităților de infrastructură regională și coordonarea investițiilor transfrontaliere în acest sector.”România rămâne deplin angajată pentru atingerea obiectivelor Uniunii Energiei, iar definitivarea acestui proiect ambițios va constitui o temă centrală a Președinției române a Consiliului UE”, a declarat șeful Executivului.Pe lângă o serie de aspecte legate de situația specifică a României în materie de  energie, membrii delegației române au punctat importanţa pe care o acordă cooperării regionale în domeniu, aceasta reprezentând un capitol important în noua Strategie Energetică Națională în curs de pregătire la ora actuală.

Alte subiecte abordate au vizat încurajarea soluțiilor tehnice care să asigure securitatea energetică pe termen mediu și lung, la prețuri accesibile pentru consumatori, cu respectarea principiilor dezvoltării durabile. În acest context, s-a discutat despre perspectivele atragerii de finanţare pentru construcția de capacități noi și infrastructură energetică, inclusiv prin atragerea de fonduri europene.

 

Autor Frimu Ghinea 28 Septembrie 2017, 11:57 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii