Reuniunea ECOFIN

De Redactia 12 Iulie 2017, 09:19 Economie

Ministrul finanțelor publice, Ionuț Misa, a participat marti, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN). În marja reuniunii ECOFIN, ministrul Ionuț Mișa a avut o întâlnire cu Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă.

În cadrul reuniunii ECOFIN, Comisia Europeană a prezentat propunerea de directivă a Consiliului de modificare a Directivei 2011/16/UE privind schimbul automat obligatoriu de informaţii în domeniul fiscal, în legătură cu schemele transfrontaliere care trebuie obligatoriu declarate de către contabili, consultanţi, avocaţi sau companii cărora li se propune un plan de optimizare fiscală agresivă.

Propunerea vizează un control mai strict al activităţilor desfăşurate de diferite entităţi şi consilieri în domeniul planificării fiscale şi se înscrie între priorităţile Comisiei de consolidare a transparenţei fiscale şi de combatere a evaziunii fiscale.

Miniştrii au discutat evaluarea intermediară a Planului de Acţiune aferent Uniunii Pieţelor de Capital (CMU) și au adoptat proiectul corespunzător de concluzii ale Consiliului.

În mesajul său de acceptare a felicitărilor transmise de colegii din ECOFIN cu ocazia primei sale participări, ministrul lonuţ Mișa a precizat că ”România este pregătită să fie în continuare activă în toate dezbaterile din ECOFIN, în urmărirea ambiţioaselor noastre obiective comune, acest angajament vizând şi apropierea deţinerii preşedinţiei Consiliului, în primul semestru din 2019, un moment care sper că va reprezenta un succes pentru UE şi pentru România”.

Agenda discuţiilor a cuprins si prezentarea programului de lucru al Preşedinţiei estoniene pentru următoarele 6 luni, precum și proiectul de concluzii privind creditele neperformante.

 

Autor Redactia 12 Iulie 2017, 09:19 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii