Piraeus Bank Romania lanseaza programul pilot de reducere a soldului si conversie a creditelor cu garantie imobiliara acordate in CHF

De Redactia 18 August 2016, 15:05 Economie

Clientii care au contractat de la Piraeus Bank Romania S.A. credite in franci elvetieni (CHF) pentru nevoi personale cu garantie imobiliara, ipotecare sau de investitii imobiliare vor putea beneficia de o noua oferta a Bancii, creata special pentru a veni in sprijinul lor. Astfel, Banca a decis sa preia de la clientii care intampina dificultati financiare in rambursarea creditelor contractate, o parte din efectele negative ale evolutiei nefavorabile a cursului de schimb al CHF, propunand reduceri ale soldului creditului si conversia in moneda locala (RON).

Hotararea cu privire la acest program a fost luata de catre actionarul majoritar (Piraeus Bank Grecia), urmand a fi supusa ratificarii de catre Adunarea Generala a Actionarilor Piraeus Bank Romania S.A.

De-a lungul timpului, Banca a pus la dispozitia clientilor care au intampinat dificultati la rambursarea creditelor, solutii variate de temperare a efectului aprecierii monedei elvetiene si a initiat o serie de programe personalizate in functie de situatia fiecarui client.

Piraeus Bank Romania vine inca odata cu o oferta personalizata in intampinarea clientilor care trebuie sa faca fata in prezent unui nivel ridicat al gradului de indatorare ca urmare a aprecierii cursului de schimb al CHF. Acum, oferta Bancii permite reducerea soldului creditului si conversia acestuia in lei, ceea ce va conduce la scaderea ratei lunare de plata si la eliminarea expunerii la riscul valutar, a declarat Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania.

In perioada imediat urmatoare, pentru a asigura o deservire adecvata a clientilor, reprezentatii Piraeus Bank vor planifica si vor demara contactarea persoanelor care detin credite in CHF cu garantie imobiliara, prioritar a acelora care au intampinat dificultati la rambursarea creditelor. Conform informatiilor comunicate, Banca va analiza in perioada urmatoare situatia financiara a fiecarui client, pentru a verifica indeplinirea criteriilor de aplicare a noului program.

Programul presupune:
- reducerea imediata a soldului creditului in CHF cu 15%;
- conversia in RON a soldului obtinut dupa aplicarea reducerii mentionate;
- suplimentar, 2 reduceri de cate 10%, aplicate la fiecare 3 ani, daca pe parcursul acestor perioade nu se vor inregistra intarzieri la plata ratelor.
Pentru a beneficia de aceasta oferta, clientii trebuie sa se asigure ca nu inregistreaza in prezent intarzieri la plata ratelor mai mari de 89 de zile.

 

Autor Redactia 18 August 2016, 15:05 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii