Otto Broker atrage o investiție de 4 mil. euro

De Redactia 10 Noiembrie 2015, 11:10 Economie

Compania Otto Broker de Asigurare va beneficia de o infuzie de capital de 4 milioane de euro de la fondul de investiții The Foundations 1.0 SEE (TF1). Noul asociat al Otto Broker urmează să fie supus aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Acordul de investiție este primul de acest gen în piața de brokeraj de asigurări din România, iar capitalul angajat este destinat dezvoltării accelerate a direcțiilor strategice ale companiei – servicii de excepție, digitalizare și creștere inteligentă.

“Investiția TF1 validează direcțiile strategice pe care le urmăm consecvent de câțiva ani. Vom utiliza capitalul atras pentru a accelera proiecte prin care să oferim clienților noștri servicii de brokeraj într-un mod mai simplu, mai accesibil și peste standardele obișnuite de calitate. Proiectele vor viza cu prioritate investiții în oameni și tehnologie. Ne propunem să ajungem în TOP 10 brokeri de asigurare în 2016”, a declarat Victor Șraer, Managing Partner Otto Broker.

TF1 este un fond de private equity, operațional din toamna anului 2014 și care investește în IMM-uri din Europa de Sud Est (România, Bulgaria, Republica Moldova și Serbia), fiind unul dintre puținele fonduri locale de private equity ridicate în ultimii ani pentru a deservi această regiune. Investitorii principali ai TF1 sunt Fondul European de Investiții (FEI) și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), alături de companii specializate de investiții, fonduri mutuale și investitori privați.

“Avem certitudinea că Otto Broker are capacitatea de a deveni un lider în piața de brokeraj a asigurărilor din România. Este o piață în care capitalul, profesionalismul și expertiza instituțională a TF1 vor completa apetitul pentru performanță al partenerului nostru. Țintim împreună implementarea unor noi standarde de calitate a serviciilor oferite clienților și partenerilor, care să conducă la ridicarea nivelului general de încredere, înțelegere și utilizare a produselor de asigurări“, a declarat Sorin Panțuru, Managing Partner The Foundations.

 

Autor Redactia 10 Noiembrie 2015, 11:10 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Adrian Pusca 11 Noiembrie 2015, 17:46

    Bravo lor, dar cand or sa vada ca veniturile (comisioanele acordate de societatile de asigurari or sa se prabuseasca in anii viitori) nu stiu cat de incantati or sa fie.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii