Moldovenii, ucrainieni și sârbii pot lucra 9 luni fara aviz de angajare 

De Comunicat 14 Septembrie 2020, 21:08 Economie

În contextul noilor modificări legislative, cetățenii din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia care desfășoară activități lucrative pe teritoriul României, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic, sunt exceptați de la obținerea avizului de angajare.
 
În contextual noilor modificări legislative prevăzute de Legea 200/10.09.2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România și a Ordonanței Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, publicată în Monitorul Oficial nr.832,  sunt exceptați de la obținerea avizului de angajare cetățenii din Republica Moldova, Ucraina și Republica Serbia, încadrați în muncă pe teritoriul României, cu contract individual de muncă cu normă întreagă, pe o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic.
 
Cetățenii statelor menționate care doresc să desfășoare activități lucrative, în condițiile noilor prevederi, pot solicita viza de lungă ședere pentru angajare în muncă fără a fi necesară prezentarea copiei avizului de angajare.
 
În primul semestru al acestui an, Inspectoratul General pentru Imigrări a primit 1777 de cereri de eliberare a unor avize de angajare pentru cetățeni provenind din Moldova, Ucraina și Serbia, dintre acesta 1548  fiind avizate favorabil.
 
Pentru reglementarea șederii pe teritoriul României, străinii pot consulta site-ul public http://igi.mai.gov.ro/ având totodată posibilitatea de a depune documentele și prin intermediul aplicației online, disponibilă la adresa https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/, pentru reducerea timpului de așteptare la ghișeu și eficientizarea procesului de preluare a documentelor.
 

 

Autor Comunicat 14 Septembrie 2020, 21:08 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii