INS spune ca avem crestere industriala

De AGERPRES 14 Noiembrie 2014, 15:13 Economie

Producția industrială în Uniunea Europeană (UE 28) și zona euro a crescut cu 0,6% în luna septembrie 2014 comparativ cu luna august 2014, România numărându-se printre statele unde producția industrială a înregistrat cele mai mari ritmuri de creștere de la o lună la alta, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică /INS/, în luna septembrie 2014, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 2,4%, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+3,3%). Industria extractivă și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat au scăzut cu 4,9%, respectiv cu 3%.

De asemenea, în luna septembrie 2014 comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 4,9%, ca urmare a creșterii a industriei prelucrătoare (+6,4%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a scăzut cu 6,7%, iar industria extractivă cu 2,1%.

 

Autor AGERPRES 14 Noiembrie 2014, 15:13 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii