Eurostat: Economia României a crescut

De AmosNews 05 Septembrie 2014, 14:58 Economie
Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat, a revizuit în creștere la 1,5% avansul Produsului Intern Brut al României în trimestrul doi al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Conform Eurostat, România a avut o creștere a PIB de 1,5% în cel de-al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut. Eurostat a revizuit în sus datele față de estimarea preliminară care vorbea de un avans de 1,4%, peste creșterea de 1,2% înregistrată de Uniunea Europeană și dublu față de avansul de 0,7% înregistrat de zona euro.

De altfel, Italia, Cipru și România sunt singurele trei state membre UE în care Produsul Intern Brut a scăzut timp de două trimestre consecutive, în T1 și T2 2014. În România, PIB a scăzut cu 1% în cel de-al doilea trimestru și cu 0,2% în primele trei luni.

În al doilea trimestru al acestui an comparativ cu primul trimestru, Uniunea Europeană a înregistrat o creștere economică de 0,2% în timp ce economia zonei euro a stagnat.

 

Autor AmosNews 05 Septembrie 2014, 14:58 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate