Cum eviți certurile financiare

De Frimu Ghinea 22 August 2017, 21:09 Economie

Cum eviti certurile financiare

O discuție cu soțul pu despre starea voastră financiară probabil nu este în capul listei tale, dar este un pas important pentru căsnicia voastră. Lipsa comunicării duce la certuri, bugete nerespectate și facturi neplătite. Dacă ești deja în situația în care să nu poți plăti facturile sau ratele de credit din cauza obiceiurilor financiare nesănătoase ale partenerului, poți obține un împrumut rapid de la alfalainaa.fi (pikalainaa – alfalainaa.fi). Problemele financiare duc de cele mai multe ori la divorț. Din acest motiv este foarte important să discuți cu partenerul sau partenera de viață despre problemele voastre financiare dar și despre posibile rezolvări.
 
Discuția despre bani este serioasă, dar nu trebuie să fie dificilă. Stabiliți o întâlnire special pentru a discuta despre aceste probleme. Chiar și atunci când vreți să discutați despre buget, puteți să o faceți într-o anumită zi a lunii, de preferabil înainte să luați salariul. Puteți să ieșiți la o cafea în oraș sau să stați acasă să discutați aceste probleme. Dacă ieșiți în public, este mai puțin probabil să vă certați din cauza situației financiare. Totuși, este important să alegeți un mediu în care să fiți distrași cu ușurință. Repetați această întâlnire până când vă veți obișnui cu stilul de cheltuire a banilor a celuilalt.

În urma întâlnirii veți vedea că aveți obiceiuri diferite care sunt importante pentru fiecare dintre voi. Însă, dacă discutați despre ele nu numai că vă veți înțelege partenerul mai bine dar vă va fi mau ușor să creați un buget. De altfel, este foarte important să ții cont de dorințele și necesitățile partenerului atunci când stabilești un buget. Cel mai probabil, motivul pentru care ai acum probleme financiare este că nu ai luat în considerare nevoie partenerului. De aceea, comunicarea este foarte importantă în stabilirea țelurilor financiare.

De asemenea, aveți nevoie de un buget foarte realist. Dacă unul dintre parteneri are mai multe credite, este important să le calculezi la bugetul final și să nu îl consideri responsabil de plătirea lor de unul singur, în special dacă aveți conturi comune. Trebuie să te gândești la căsnicie ca la un parteneriat atunci când vine vorba de cheltuieli. Dacă partenerul tău obișnuiește mai mult să cheltuie decât să economisească, trebuie să fii empatic, la fel dacă el preferă să pună bani deoparte și te cicălește că tu mergi la prea multe cumpărături.

Dacă partenerul nu este tocmai deschis în ceea ce privește obiceiul lui de cheltuire a banilor este indicat să îi pui întrebări. Există posibilitatea să nu știe cum să discute despre acest subiect sau îi este teamă că vei râde de lucrurile importante pentru el. Pentru că trebuie să menții mereu această discuție deschisă este important să pui cât mai multe întrebări pentru a clarifica anumite lucruri. Nu trebuie să se simtă nimeni intimidat și nici nu este indicat să îți iei partenerul peste picior atunci când insistă asupra unor obiecte. Ar trebui să vedeți discuția ca pe un exercițiu de colaborare din care toată lumea trebuie să iasă satisfăcut. Prin urmare, este foarte important să găsiți o cale de mijloc.

Dacă te cerți cu partenerul pentru că ai impresia că el cheltuie mai mulți bani decât tine este o rețetă pentru dezastru. Dacă cheltuielile sunt mai mari pentru că au apărut situații neașteptat despre care jumătatea ta nu a avut timp să îți povestească, puteți apela oricând la un împrumut online de la www.alfalainaa.fi. Astfel, veți evita certurile despre finanțe pe viitor.

 

Autor Frimu Ghinea 22 August 2017, 21:09 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii