Ce trebuie să ştii înainte să iei un împrumut de nevoi personale

De Frimu Ghinea 14 Noiembrie 2017, 18:17 Economie

Imprumuturi de nevoi personale

Există foarte multe motive pentru care se merită să iei un împrumut. În primul rând, această sumă de bani te poate ajuta să prosperi. Atunci când vrei să faci o investiţie, să îţi îndeplineşti un vis sau pur şi simplu ai nevoie de bani pentru a avea o perioadă de linişte, ar trebui să iei un împrumut de nevoi personale. Există pe piaţă diferite produse de credit, înainte de a apela la unul anume, ar trebui să foloseşti un calculator de calcul, pentru a vedea care este cel mai bun împrumut (bästa lånet) pentru tine.

În primul rând, trebuie să iei în considerare faptul că rata lunară va fi mai mare decât te aştepţi. Dacă ai deja un credit imobiliar, sau unul pentru investiţii, ştii cum se calculează dobânda. Însă, creditele de nevoi personale au de obicei dobândă mai mare. Aceasta se calculează înfuncție de ROBOR sau DAE, care fluctuează, deci rata lunară nu va fi egală, ci se va calcula o dată la 3 luni. O casă sau o afacere sunt o investiţie pentru bancă, deoarece îşi pot recupera investiţia. Însă un credit de nevoie personale poate fi folosit pentru orice şi prin urmare, banca nu are siguranţa că are ce executa silit.

Un împrumut de nevoi personale nu este o soluţie de lungă durată. Dacă un credit ipotecar se plăteşte în 20-30 de ani, un credit de nevoie personale se returnează în medie în 3-5 ani, ceea ce înseamnă că suma este mai mică, rata este mai mare pentru sumele mari împrumutate şi nu te poţi baza la nesfârșit pe credite pentru a-ţi rezolva problemele financiare.

Însă, dacă ai nevoie de bani urgent, un împrumut de nevoi personale te poate salva. O reparaţie, o spitalizare sau o mică investiţie pot fi acoperite de un astfel de credit. De asemenea, dacă vrei să îţi schimbi stilul de viaţă şi ai nevoie de un fond pentru început iar un astfel de credit este perfect. De altfel, un astfel de împrumut este o alternativă mai bună decât un card de credit. Acestea din urmă au dobânzi în jur 20 – 28%, ceea ce înseamnă că suma minimă de plată va fi foarte mare în fiecare lună. În plus, acestea te motivează să cheltui mai mulţi bani, chiar dacă aceştia sunt împrumutaţi pentru că ai fonduri la dispoziţie mereu. Cardurile de credit ar trebui înlocuite cu carduri de cumpărături și folosite numai la magazinele la care poți face cumpărături în rate fără dobândă.

Trebuie să știi că băncile nu sunt singurele care oferă credite de nevoi personale. Și creditele INF sunt o alternativă pentru cei care nu au un loc de muncă stabil, au istoric de creditare negativ sau au intrat în istoricul biroului de credite. De la o astfel de firmă poți lua un împrumut fără istoric de creditare prin sms pentru 90 de zile (smslån utan uc 90 dagar). Înainte de a lua un credit de nevoi personale trebuie să cunoști foarte bine toate ofertele, chiar dacă ești obișnuit să lucrezi cu o bancă anume. Există calculatoare de rate și pentru creditele IFN, ceea ce înseamnă că poți vedea care vor fi ratele pentru aceeași sumă împrumutată la orice instituție, indiferent de încadrarea ei legală.

 

Autor Frimu Ghinea 14 Noiembrie 2017, 18:17 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii