Banca Românească crediteaza clienții beneficiari ai subvențiilor APIA

De Redactia 12 August 2014, 14:36 Economie
Banca Românească S.A., Membră a Grupului National Bank of Greece, alocă un plafon de până la 225 de milioane de lei pentru creditarea clienților beneficiari ai subvențiilor APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) pentru anul 2014.

Banca Românească a semnat convenția tripartită cu APIA și FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) în vederea finanțării fermierilor ce beneficiază de subvenții APIA în cadrul schemei de plată unică pe suprafață (SAPS) – Campania 2014.

Antreprenorii din agricultură care dețin Adeverințe APIA pot accesa în avans până la 90% din valoarea subvenției oferite. Creditele vor fi acordate în lei și vor fi rambursate în momentul încasării subvențiilor SAPS, virate de către APIA în conturile beneficiarilor deschise la Banca Românească. FGCR poate garanta până la 80% din valoarea creditului acordat.

Până la sfârșitul anului, acest tip de credite va face obiectul unei promoții cu privire la costurile la care clienții interesați le pot accesa.

„Banca Românească își propune să devină partenerul antreprenorilor din agricultură în desfăşurarea activităţilor curente şi de investiţii. Pe lângă subvenţiile oferite de statul român agricultorilor, pachetele de finanţare ale băncii se adresează şi celor care accesează fonduri europene”, declară Cosmin Călin, Director Executiv Unitatea Corporații, Banca Românească.

Banca Românească oferă în prezent credite și beneficiarilor de subvenții pentru bunăstarea animalelor (păsări și porci), în baza convențiilor semnate cu APIA și FGCR.

Despre Banca Românească:
Banca Românească este una dintre instituţiile financiare importante care activează pe piaţa din România oferind clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii de calitate adaptate nevoilor fiecăruia.

Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 22 de ani de activitate pe piaţa bancară din România.

În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia.

Banca Românească este una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piaţa locală, cu un indice de solvabilitate de cca. 17,73%.

În paralel, NBG este, în prezent, banca ce deține cele mai mari lichidităţi din sud-estul Europei, fiind lider de piaţă în Grecia în ceea ce privește depozitele atrase. National Bank of Greece este cel mai vechi şi cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu octombrie 1999, grupul este listat şi la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienţă de 173 de ani, cu o puternică prezenţă internaţională prin cele peste 1.600 de unităţi bancare.

 

Autor Redactia 12 August 2014, 14:36 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate