Aviație | companiile aeriene își reiau zborurile din România

De AmosNews 25 Mai 2020, 20:39 Economie

Măsura suspendării zborurilor din România spre majoritatea destinațiilor europene expiră pe 28 mai, astfel încât din iunie companiile aeriene au programat deja curse de pe Aeroportul Otopeni.

Toate companiile vor avea măsuri special de siguranță, în contextul pandemiei de coronavirus, iar purtarea măștii pe toată durata zborului este obligatorie.

În ceea ce privește destinațiile, doar Italia, de pe 3 iunie și Grecia, începând cu 15 iunie au anunțat că se redechid pentru turiști, care nu vor mai trebui să intre în carantină.

Tarom reia zborurile spre Italia, începând cu 26 mai, dar acestea vor fi operate în condiţii speciale, cu respectarea regulilor impuse de starea de alertă.

„La solicitarea dumneavoastră, am introdus următoarele zboruri spre şi dinspre Italia cu data de călătorie 26 mai 2020: Bucureşti - Roma - Bucureşti, tarif 208 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 30 kg incluse; Bucureşti - Milano - Bucureşti, cu tarif de 200 euro, cu bagaj de mână de 10 kg şi bagaj de cală de 23 kg incluse", a anunțat compania.

Din iunie, inclusiv Wizz Air ori Lufthansa își reiau o parte din curse, iar Blue Air, de la 1 iulie.

Lufthansa reîncepe zborurile spre Frankfurt din București de pe 1 iunie, Swissair: Zurich - București de pe 5 iunie, iar Austrian Airlines: Viena - București 7 iunie.

Și compania Wizz Air e pregătită să reia treptat cursele regulate. Acum însă, operează spre cinci destinații: printre care Lisabona, Stockholm ori Oslo.

Compania aeriană Air France va relua, de asemenea, zborurile între aeroportul Paris "Charles de Gaulle" și aeroportul București "Henri Coandă" începând cu data de 3 iunie 2020.

Zborurile sunt operate în condiții extinse de igienă pe tot parcursul procesului de check-in, îmbarcare, derulare a zborului și debarcare.

Blue Air a anunțat că se vor putea face rezervări de bilete pentru zboruri regulate de la 1 iulie.

Pe site există secțiunea de zboruri la cerere. În funcție de numărul pasagerilor care se vor înscrie, se vor relua și alte destinații. Acum se zboară spre Dublin din București sau Cluj.

Blue Air va relua zborurile regulate la începutul lunii iulie 2020, în mod etapizat, după un program corelat cu reglementările privitoare la mobilitate implementate la nivel european.

 

 

Autor AmosNews 25 Mai 2020, 20:39 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Nicoleta 26 Mai 2020, 22:23

    Cu putin noroc poate prin iunie scapam si de nebunia asta...

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii