5.315 cereri in Programul Casa Verde

De Mihai Vintilă 28 Iulie 2010, 00:00 Economie
Peste 5.000 de romani au depus cereri pentru programul ''Casa Verde'', in prima luna de la debutul acestuia, banii fiind deja pregatiti pentru a fi virati in conturile lor, a declarat, la Targoviste, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, transmite Agerpres (27 iulie).

El a precizat ca 500 de contracte vor fi semnate, zilele acestea, pe programul ''Casa Verde'', iar solicitantii vor primi banii dupa receptia lucrarii.

''Dupa o luna de zile, avem 5.315 cereri din toata tara. Avem banii necesari ca sa rezolvam problema. Deja 500 de contracte vor fi semnate in urmatoarele zile. Cetateanul isi face investitia, vine cu receptia si cu garantia si noi viram banii in contul lui", a precizat ministrul Laszlo Borbely.

Solicitantul trebuie sa prezinte actul de proprietate, sa demonstreze ca nu are datorii la stat si ca are un cont la banca. Acesta poate beneficia de 6.000 de lei pentru panouri solare sau pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti sau biomasa si 8.000 de lei in cazul pompelor de caldura.

Programul ''Casa Verde'' a debutat pe 1 iulie 2010. El isi propune sprijinirea persoanelor care isi instaleaza sisteme de incalzire ce utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a fost prezent, marti, la Targoviste, unde a semnat, impreuna cu directorul Companiei de Apa Targoviste-Dambovita, contractul "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dambovita". La eveniment a participat si primul-ministru Emil Boc.( Agerpres)

 

Autor Mihai Vintilă 28 Iulie 2010, 00:00 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate