Guvernul Dăncilă a admis 10000 de noi avize pentru muncitori străini

De Comunicat 04 Septembrie 2019, 21:39 Economie


În contextul unor modificări legislative, prin Hotărârea Guvernului nr.634 din 27 august, a fost suplimentat contingentul anual pe tipul de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă cu 10000 de avize de angajare/detașare.

Astfel, în concordanţă cu politica privind migraţia forţei de muncă şi luând în considerare solicitările repetate ale reprezentanților mediului de afaceri, actul normativ sus menționat modifică articolul unic din Hotărârea Guvernului nr.34/2019 privind stabilirea contingentului pe tipuri de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă în anul 2019.

Decizia privind suplimentarea contingentului din acest an la 30.000 de lucrători nou-admiși a fost luată având în vedere potențialul de dezvoltare economică a României, necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, dar și pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

Avizul de angajare/detașare este documentul oficial care dă dreptul străinului, cetățean al unui stat din afara Uniunii Europene și Spațiului Economic European, să desfășoare activități lucrative în România.

În primele opt luni ale acestui an, a fost înregistrată o creștere semnificativă a numărului solicitărilor de eliberare a avizelor de angajare / detașare a lucrătorilor străini și au fost emise peste 17800 de avize – o medie de peste 2200 de avize eliberate lunar. Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, se constată o creștere cu 165% a numărului de avize emise.

 

 

Autor Comunicat 04 Septembrie 2019, 21:39 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii