Trei proiecte de restaurare prin Regio Sud-Est

De Mihai Vintilă 31 Decembrie 2011, 10:14 Economia Brailei
În județul Brăila, municipiul Brăila, REGIO Sud-Est finanțează trei proiecte de restaurare a clădirilor de patrimoniu și introducerea acestora în circuitul turstic:

Astfel, unul dintre proiecte vizează recompunerea ansamblului arhitectural Biblioteca Județeana Panait ISTRATI, prin construirea unui obiectiv de investiții destinat să pună în valoare o clădire de patrimoniu. Noua locație va oferi premisele organizării de manifestări culturale, organizarea de expoziție de carte veche, expoziție permanentă de publicații ale minorităților etnice, precum si organizarea de alte evenimente culturale.
 
Un alt proiect vizează reabilitarea și punerea în valoare a  clădirii Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale, clădirea fiind amplasată în interiorul sitului istoric al municipiului Brăila.

Al treilea proiect are ca obiectiv reabilitarea unor clădiri de parimoniu situate în zona centrului istoric al municipiului Brăila și înființarea unui muzeu dedicat memoriei Anei Aslan, o personalitate a vieții știintifice românești.


 

Autor Mihai Vintilă 31 Decembrie 2011, 10:14 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate