Reglementari privind aplicarea cotei reduse de T.V.A. de 9% pentru pâine si specialitati de panificatie

De A.Frangu 04 Septembrie 2013, 07:05 Economia Brailei
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila informeaza ca, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.543/28.08.2013, a fost publicat O.M.F.P. nr.1.436/26.08.2013 si Ordinul ministrului Agriculturii nr.852/26.08.2013 privind aplicarea cotei reduse de T.V.A. de 9% pentru pâine si specialitati de panificatie.

Conform O.G. nr.16 /2013 precizam: potrivit prevederilor art.140 alin.(2),lit.g) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cota redusa de T.V.A. de 9% se aplica începând cu 1 septembrie 2013 pentru livrarea urmatoarelor bunuri:

1. Toate sortimentele de pâine, precum si urmatoarele specialitati de panificatie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si împletituri, care se încadreaza la grupa produse de brutarie la codul CAEN/CPSA 1071
2. Faina alba de grâu, faina semialba de grâu,faina neagra de grâu si faina de secara, care se încadreaza la codul CAEN/CPSA 1061
3. Triticum spelta, grâu comun si meslin, care se încadreaza la codul NC 100199 00 si secara, care se încadreaza la codul NC 1002 90 00, prevazute în anexa I la Regulamentul (CEE) nr.2.658/87 al Consiliului din 23.iulie.1987 privind Nomenclatura tarifara si statistica si Tariful Vamal Comun, astfel cum a fost modificata prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr.927/2012 al Comisiei din 9.octombrie.2012 

Potrivit noului act normativ, prin pâine se întelege produsul preparat dintr-un aluat obtinut din diferite sortimente de faina, utilizate în amestec ori singure, cu sau fara alte ingrediente, framântat cu apa, afânat prin fermentatia drojdiei si precopt/copt, inclusiv în stare congelata, dar la care nu s-au adaugat miere, oua, brânza sau fructe si care au un continut de zahar în substanta uscata de maximum 5% din greutate si grasimi în substanta uscata de maximum 5% din
greutate.

Prin cornuri, chifle, batoane, covrigi,minibaghete, franzelute si împletituri, care se încadreaza
în grupa de produse de brutarie la codul CAEN/CPSA 1071, se înteleg produsele de panificatie care au compozitia pâinii, astfel cum este definita mai sus. Aceste produse care au umplutura de orice fel nu se încadreaza în categoria cornurilor, chiflelor, batoanelor, covrigilor, minibaghetelor, franzelutelor si împletiturilor pentru care se aplica cota de TVA de 9%.

Pentru covrigi, indiferent de gramaj si indiferent daca sunt sau nu afânati prin fermentatia drojdiei, se aplica cota de TVA de 9%.


 

Autor A.Frangu 04 Septembrie 2013, 07:05 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate