Peste 1000 de solicitanti prezenti la Bursa generală a locurilor de muncă organizata în Braila, Faurei si Insuratei

De A.J.O.F.M. Brăila 24 Aprilie 2015, 22:51 Economia Brailei

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila a organizat vineri, 24 aprilie 2015, începând cu ora 900, “Bursa generală a locurilor de muncă“.
Această acţiune s-a desfasurat in municipiul Braila la Sala Polivalenta “Danubius“, in orasul Faurei la Casa de Cultura a Orasului Faurei (oras Faurei, str. Republicii, nr.36), in orasul Insuratei la Sala de Sedinte a Primariei Insuratei (Sos. Brailei, nr.18).

A.J.O.F.M. Braila a contactat pentru aceasta actiune, peste 1250 angajatori, din care 70 au participat la bursa cu peste 550 locuri de munca, in urmatoarele domenii principale de activitate: constructia de nave si structuri plutitoare, fabricarea de articole de lenjerie de corp, intermedieri financiare si asigurari, fabricarea utilajelor pentru extractie si constructii, agricultura, constructii, comert, repararea, intretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor, fabricarea painii, fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patisserie, hoteluri si restaurant, fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice, coafura si alte activitati de infrumusetare, activitati generale de curatenie a cladirilor, colectarea deseurilor nepericuloase, fabricarea altor produse din material plastic, activitati ale agentiilor de publicitate.

Structura locurilor de munca pe ocupatii a fost urmatoarea: confectioner asamblor articole din textile, lacatus constructii metalice si navale, consultant financiar/consultant bancar, sudor CO2, tubulator naval, lacatus montator agregate energetice si de transport, sudor MIG-MAG, sudor, agent de vanzari, consultant in asigurari/consilier vanzari asigurari, muncitor necalificat in constructii, operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice, lacatus mecanic, tamplar izolator, cofetar, dulgher, coordonator vanzari/director vanzari, instalator incalzire centrala si gaze, menajera, muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide, sofer camion cu remorca (macara)/sofer autocamion masina de mare tonaj, strungar la masini de alezat, strungar universal, zidar, electrician nave, inginer nave, operator CNC, polizator, strungar BW-ist, strungar carusel, bucatar, cosmetician, electrician in constructii, sudor SAF, agent comercial, agent de asigurare, agent de securitate, barman, confectioner tamplarie din aluminiu si mase plastice, contabil, femeie de serviciu, fierar betonist, inginer constructii civile, industriale si agricole, ingrijitor cladiri, maistru constructii civile, industriale si agricole, manichiurist, montator pereti si plafoane din ghips-carton, ospatar (chelner), parchetar, patiser, proiectant inginer constructii, referent contabil, secretara, servant pompier, tehnician in industria textila, vanzator, zidar rosar-tencuitor, cadru tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, camerista, coafor, designer grafica, director executiv/director societate comerciala, director tehnic, economist (analist vanzari), electromecanic, expert in securitate si sanatate in  munca, fochist, frizer, gestionar, inginer (tehnician) tricotaje, confectii, inginer chimist, inginer CTC/Inginer tricotaje, confectii, inginer electric, inginer electronist, inginer electrotehnist, inginer instalatii pentru constructii, inginer mecanic, inginer proiectant/proiectant inginer mecanic, inginer tehnolog/ Inginer/subinginer tehnolog prelucrari mecanice, inginer tricotaje, confectii, inginer vanzari/agent vanzari, inspector protectie civila, legator, macaragiu macarale plutitoare, macaragiu portuar, maistru service/maistru mecanica agricola, manager financiar, manager proiect, masinist pod rulant, mecanic auto, mecanic utilaj, operator calculator , proiectant inginer instalatii constructii, receptioner hotel, sofer automacaragiu, spalator vehicule, sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protector, tehnolog alimentatie publica, tehnician tehnolog mecanic, timonier fluvial, trasator.

Au  fost prezenti la bursa peste 1000 solicitanti de loc de munca (780 in municipiul Braila, 175 in orasul Faurei, 47 in orasul Insuratei), din care peste 600 au fost selectati  in vederea incadrarii.

Persoanele participante au primit materiale informative privind serviciile oferite de agentie solicitantilor de loc de munca (pliante, brosuri, model CV EUROPASS).
 
In bursa au fost amenajate spatii in care persoanele interesate au primit informatii/sprijin din partea consilierilor agentiei cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intentie, cursuri de formare profesionala ce vor fi organizate de agentie pentru someri, precum si alte infomatii privind domeniul nostru de activitate.

La aceasta actiune au fost prezente si persoane private de libertate propozabile pentru liberarea conditionata de la Penitenciarul Braila si Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, in scopul crearii unor punti sociale intre comunitate si acestea, existand posibilitatea obtinerii unui loc de munca dupa punerea in libertate; cunoasterea si constientizarea instrumentelor de sprijin pentru viitoarea încadrare în muncă.

In vederea facilitarii insertiei pe piata muncii a absolventilor de invatamant, au participat la bursa si 67 elevi din anii terminali de la urmatoare institutii de invatamant: Liceul Tehnologic Gh. K. Constantinescu Braila, Colegiul Tehnic Costin D. Nenitescu Braila, Grup Scolar Constantin Brancoveanu Braila, care au intrat in contact direct cu angajatorii prezenti la bursa.

La acest eveniment Centrul Militar Judetean Braila – Biroul Informare Recrutare, a prezentat oferta de invatamant a Ministerului Apararii Nationale, respectiv: ofiteri - 424 locuri; maistri militari – 296 locuri; subofiteri – 51 locuri.  

Director Executiv,
Monica BRATU

 

Autor A.J.O.F.M. Brăila 24 Aprilie 2015, 22:51 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Oprisan Vasilica 26 Mai 2015, 10:24

    Buna ziua,va rog sa-mi spuneti cand se va desfasura urmatoarea bursa a locurilor de munca? Am sosit de curand in tara dupa o absenta de doi ani si am ratat bursa din aprilie.Am lucrat pana in 2012 la Santierul naval STX din Braila,ca lacatus constructii nave. Va multumesc.

  2. Infoest 27 Mai 2015, 10:25

    Aceste evenimente sunt organizate de AJOFM. Ele sunt anuntate cam cu o luna inainte. Deocamdata nu stim nimic despre o viitoare bursa. Puteti insa incerca la AJOFM unde gasiti lista locurilor disponibile. Sediul este pe Dd Dorobanti in apropiere de intersectia cu Calea Galati.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii