OMV Petrom investeste pentru redezvoltarea zăcământului de titei de la Oprisenesti, Brăila

De AmosNews 17 Mai 2013, 23:44 Economia Brailei
OMV Petrom, cel mai mare producător de titei si gaze din sud-estul Europei, anuntă, prin interemediul unui comunicat de presă, implementarea proiectului de redezvoltare a zăcământului de titei de la Oprisenesti, situat în sud-estul tării, în judetul Brăila.

Proiectul presupune investitii  de circa 90 milioane Euro până la finalul lui 2013. Oprisenesti este un zăcământ matur de titei, exploatat de aproape 50 de ani, a cărui productie zilnică reprezintă circa 2% din productia totală de titei a OMV Petrom în România.

Redezvoltarea zăcământului are ca scop deblocarea unor rezerve suplimentare totale de hidrocarburi de 8 milioane bep (echivalent cu circa 30% din productia anuală de titei a OMV Petrom în România) prin forarea de sonde suplimentare, re-presurizarea prin injectia de apă, modernizarea echipamentelor si implementarea de tehnologii noi.

Proiectul de redezvoltare Oprisenesti vizează forarea a 30 de sonde, utilizând injectia de apă si statii de injectie de înaltă presiune. În plus, proiectul include construirea unei statii de tratare a apei, care va reduce semnificativ emisiile de gaze în atmosferă si sursele de poluare, precum si construirea unei retele noi de conducte transport si a trei statii noi de pompare.

La sfârsitul anului 2012, patru proiecte de redezvoltare a zăcămintelor erau în fază de proiectare iar două au depăsit stadiul deciziei finale de investitie, respectiv Oprisenesti si Suplacu de Barcău. Productia aferentă celor 6 zăcăminte reprezintă circa 40% din producția curentă a OMV Petrom. Investitiile necesare pentru implementarea celor 6 proiecte, inclusiv Oprisenesti, se vor ridica la circa 400 milioane de euro pentru perioada 2013-2015.

Petrom este cel mai mare grup petrolier din sud-estul Europei, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din sud-estul Europei în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de peste 8,8 miliarde euro în ultimii opt ani.

 

Autor AmosNews 17 Mai 2013, 23:44 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate