ANAF Braila informeaza despre noile formulare în domeniul colectării creanţelor fiscale

De Redactia 12 Aprilie 2017, 06:42 Economia Brailei

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila aduce la cunoştinţa contribuabililor faptul că, în Monitorul Oficial al României nr.208/ 27.03.2017 a fost publicat OPANAF nr.967/ 2017 pentru aprobarea modelelor unor formulare utilizate în domeniul colectării creanţelor fiscale, emise şi
tipărite prin intermediul Unităţii de imprimare rapidă. Odată cu apariţia acestui act normativ se abrogă OPANAF nr.1.438/ 2009.
Concret, s-au modificat şapte formulare utilizate pentru colectarea creanţelor fiscale şi s-au introdus două noi astfel de formulare.

Acestea sunt:
-titlul executoriu;
-somaţia;
-decizia referitoare la obligaţiile fiscale accesorii reprezentând dobânzi şi penalităţi de întârziere;
-înştiinţarea privind stingerea obligaţiilor fiscale;
-adresa de înfiinţare a popririi asupra disponibilităţilor băneşti;
-adresa de înştiinţare privind înfiinţarea popririi;
-decizia de ridicare a măsurilor de executare silită asupra disponibilităţilor băneşti.

Formularele nou introduse, care vor fi tipărite şi transmise debitorilor tot prin intermediul unităţii de imprimare rapidă, sunt:
-Decizie referitoare la obligaţiile fiscale accesorii reprezentând penalităţi de
nedeclarare. Acesta vizează situaţia contribuabililor care nu îşi declară corect veniturile şi care sunt sancţionaţi suplimentar din 2016, prin noul Cod de procedură fiscală. Este vorba aici despre penalitatea de nedeclarare. Aceasta este acea obligaţie fiscală accesorie reprezentând sancţiunea pentru nedeclararea sau subdeclararea, în declaraţii de impunere, a impozitelor, taxelor şi
contribuţiilor sociale. Penalitatea de nedeclarare este în cuantum de 0,08% pe fiecare zi, începând cu ziua imediat următoare scadenţei şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.
- Notificare privind obligaţiile fiscale restante. Are rolul de a anunţa contribuabilii că înregistrează obligaţii fiscale restante la finalul trimestrului şi neachitate până la momentul întocmirii acestei notificări.

Reamintim faptul că, lista firmelor care înregistrează obligaţii fiscale restante şi cuantumul acestora se publică trimestrial pe pagina de internet a ANAF, astfel că prima listă din 2017 va apărea în luna aprilie 2017.

 

Autor Redactia 12 Aprilie 2017, 06:42 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii