GDF SUEZ Energy România construieste un parc eolian în comuna Gemenele

De Redactia 01 Februarie 2012, 15:23 Economia Brailei
GDF SUEZ Energy România anunţă decizia de construcţie a unui parc eolian în România. Proiectul, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila, a fost achiziţionat recent de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar.

Primul parc eolian al GDF SUEZ în România va avea o capacitate instalată de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodării din România). Douăzeci şi una de turbine de câte 2,3 MW fiecare vor fi livrate şi instalate de către compania Siemens.

Proiectul are toate permisele şi autorizaţiile necesare, inclusiv contractul tehnic de racordare la reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice, iar achiziţionarea echipamentelor este deja în fază avansată. Producţia de energie electrică ar putea începe înainte de sfârşitul anului 2012.

Eric Stab, Preşedinte executiv al GDF SUEZ Energy România, declară referitor la acest proiect : ,,Prin achiziţionarea acestui proiect, GDF SUEZ Energy România a finalizat o nouă etapă privind dezvoltarea sa în România. Construcţia acestui prim parc eolian exprimă încrederea noastră în potenţialul României în sectorul energiilor regenerabile şi va consolida poziţia noastră pe piaţa energiei.’’

Cel mai mare producător independent de electricitate şi operator în sectorul utilităţilor în ceea ce priveşte cifra de afaceri la nivel mondial, Grupul GDF SUEZ are un portofoliu diversificat şi echilibrat de active de producţie de electricitate, fiind în acelaşi timp unul dintre grupurile energetice cu cele mai puţine emisii de CO2 din lume. În contextul actual de dezvoltare rapidă a capacităţilor de producţie din surse de energie regenerabilă, GDF SUEZ este, de asemenea, în diferite zone ale lumii, un actor important în domeniul energiilor regenerabile.

 

Autor Redactia 01 Februarie 2012, 15:23 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate