Firmele brăilene pot cere ajutorul de minimis. S-a deschis perioada de inscriere.

De Frimu Ghinea 14 Ianuarie 2014, 11:46 Economia Brailei
Directia de Implementare a Programelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii prin Oficiile Teritoriale pentru IMM-uri, anunta in baza HG 848/2013 de modificare si completare a Schemei de Minimis instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 274/2013  deschiderea perioadei de completare a Formularului de inscriere on-line in perioada 15.01.2014 ora 10.00 - 24.01.2014 ora 20.00. 

Pe site-ul www.aippimm.ro. se regaseste toata documentatia aferenta Schemei, procedura si conditiile pentru accesarea ajutoarelor de stat destinate IMM-urilor care deruleaza investitii, bugetul maxim al schemei de ajutor de minimis care se deruleaza in perioada 2014-2015 fiind de 500 milioane lei.

Conform prevederilor art. 4 din H.G. nr. 274/2013, pot beneficia de ajutor de minimis întreprinderile care îndeplinesc cumulativ, la data solicitării, următoarele condiţii:
a) sunt înregistrate ca societăţi comerciale sau societăţi cooperative;
b) au cel puţin 1 an calendaristic de la înfiinţare la data completării on-line a formularului de înscriere   şi codul CAEN pentru care solicită finanţare este autorizat, în condiţiile legii, cu cel putin 3 luni înaintea datei completării on-line a formularului de înscriere;
c) prezinta un plan de investitii pentru care se solicita finantarea, cu evidentierea cheltuielilor eligibile;
d) nu înregistrează debite restante la bugetele componente ale bugetului general consolidat;
e) prezintă un angajament ferm privind menţinerea locurilor de muncă existente la data înregistrării cererii de acord pentru finanţare, precum şi crearea până la finalizarea investiţiei şi menţinerea, pe o perioadă de minimum 3 ani de la finalizarea investiţiei, a locurilor de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele 3 luni;

Ajutorul de minimis se acordă IMM-urilor de la bugetul de stat sub formă de sume nerambursabile, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, în limita echivalentului în lei a valorii maxime de 100000 euro.

 

Autor Frimu Ghinea 14 Ianuarie 2014, 11:46 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate