APIA Braila anunta rambursarea diferenţei de acciză pentru motorina

De Frimu Ghinea 26 Aprilie 2012, 21:07 Economia Brailei
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură-Centrul Judeţean Brăila informează producătorii agricoli că termenul limită pentru depunerea  cererilor pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură – trimestrul I  2012, este 30 aprilie 2012.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, respectiv în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare; pentru anul 2012, valoarea accizei decontate este de 1, 2855 lei/litru de motorină.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 126/2010, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit Ordinului MADR nr. 126/2010 cu modificările şi completările ulterioare, „cererea trimestrială de rambursare a ajutorului de stat nu poate depăşi 40% din cantitatea totală stabilită conform acordului prealabil de finanţare prin rambursare”.

Cantităţile de motorină ce beneficiează de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare se stabilesc prin ordin al ministrului cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, cu încadrare în prevederile bugetare aprobate.
Pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli, Centrul Judeţean Brăila al A.P.I.A va asigura personal pentru primirea cererilor şi în ziua de 30 aprilie 2012, în intervalul orar  8:00-16:00.

 

Autor Frimu Ghinea 26 Aprilie 2012, 21:07 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate