Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), aminteşte de depunerea Declaratiei 101

De Mihai Vintilă 23 Februarie 2010, 00:00 Economia Brailei
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), aminteşte că data de 25 februarie, este termenul limită de depunere a declaraţiei anuale de impozit pe profit (Declaraţia 101), pentru contribuabilii persoane juridice care definitivează, până la data de 25 februarie, închiderea exerciţiului financiar anterior, pentru organizaţiile nonprofit şi pentru contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură. Pentru ceilalţi contribuabili, termenul limită de depunere a Declaraţiei 101 este 25 aprilie, cu excepţia persoanelor juridice care încetează să existe în cursul anului fiscal şi pentru care termenul de depunere a declaraţiei pe profit este data depunerii situaţiilor financiare la registrul comerţului.
Începând cu anul 2009, contribuabilii trebuie să aibă în vedere la completarea declaraţiei anuale de impozit pe profit şi prevederile art. 18, alin. (2)-(4) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la impozitul minim anual, coroborate cu prevederile art. 34, alin. (15) din acelaşi act normativ.
A.N.A.F. a publicat pe pagina proprie de internet (www.anaf.ro) un document de prezentare a Declaraţiei 101, cuprinzând explicaţii privind completarea acestei declaraţii.

 

Autor Mihai Vintilă 23 Februarie 2010, 00:00 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate