Vin la Dunăre - o primă ediție care putea fi mai bună

De Mihai Vintilă 23 Iulie 2018, 09:14 Economia Brailei

Vin de Dunare Braila

La Brăila, la finalul săptămânii s-a organizat în restaurantul hotelului Traian din centru o manifestare indedită intitulată Vin la Dunăre. În cadrul acesteia producători din România și Republica Moldova au prezentat vinuri. S-au făcut degustări, s-au organizat concursuri dar din păcate într-un cadru restrâns. Deși evenimentul a fost interesant, datorită poate a locației sau a promovării extrem de firave nu prea a fost public. Tocmai aici în orașul celor o mie de crâșme și restaurante!

Am remarcat prezența Cramei Histria cu gama de vinuri Mirachi, merlot, cabernet sauvignon, riesling și fetească neagră rose precum și gama Ammos cu cabernet sauvignon și fetească neagră rose. Fiind o cramă din categoria celor medii Histria își are podgoriile în localitatea Cogealac din Tulcea. Se pot face vizite și degustări după cum ne-a informat Irinel Macici manager de vânzări.

O altă prezență inedită este cea a cramei Timbrus din Purcari, Republica Moldova. Prin amabilitatea Nataliei Chirică am putut degusta din bogata gamă de vinuri. Trebuie amintit aici un vin din Georgia pe care compania îl îmbuteliează și care fiind din categoria premium atât la propriu cât și la figurat poate fi considerat ca o prezență exotică la acestă manifestare.

Am mai putut admira măiestria italiană a managerului Camei Delta Dunării care prin clasa sa de vinuri bilologice LaSpata ne-a stârnit papilele gustative dar și dorința de ai vizita locul. Pentru cei interesați îi găsiți în județul Tulcea la Somova.

Ne-a plăcut și Domniul Vlădoi cu ale sale vinuri Brizza dar și cu cele din gama Ravac.Crama mai are și gama premium Pivnița Basarabilor și vinurile speciale din anii de excepție grupate în Dinastia Basarabi. Și la această cramă se pot face vizite și degustări dacă mergeți pe autostrada Soarelui deoarece este la 1,5 km de aceasta în Constanța.

Nu trebuiesc uitate nici vinurile de Măcin. Alcovin Măcin a fost ca de fiecare dată o prezență interesantă. Au putu fi gustate vinurile din gamele Pelegrin, Curtea Regală, Renatus, Tres Rosae și Trei Brațe. Pentru cei care doresc să le simtă gustul într-un cadrul rustic ele pot fi degustate la Crama Dobrogeană din Măcin. Cred că doar pentru o astfel de degustare ar fi trebuit construit podul!

În rest nu am putut decât să remarc lipsa oficialităților și a publicului larg.
Păcat de forțele care s-au pus în mișcare și de vinurile care nu și-au putut împlini menirea.

 

 

Autor Mihai Vintilă 23 Iulie 2018, 09:14 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii