Fonduri nerambursabile pentru 40 de antreprenori care vor să-și transpună visul în realitate

De Redactia 09 August 2018, 21:07 Economia Brailei

În cadrul proiectului „START Antreprenorial-Măsuri integrate de antreprenoriat în Regiunea de Sud-Est a României prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol”, contract nr. POCU/82/3/7/104450, cod SMIS 2014+:104450, vor avea loc noi sesiuni de informare dedicate persoanelor care vor să afle cum să pornească pe calea antreprenoriatului. Evenimentele vor fi organizate în județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, și sunt parte din inițiativa derulată de Uniunea Națională a Tuturor Studenților din România (UNSR), în parteneriat cu Asociația pentru sprijin în dezvoltarea economiei sociale-incluziune, responsabilitate, cooperatistă, antreprenoriat social (IRCAS) și Asociația „Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă” Brăila (C.I.D.I.E.D.D. Brăila).

START Antreprenorial-Măsuri integrate de antreprenoriat în Regiunea de Sud-Est a României prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni, între 15 ianuarie 2018 – 14 ianuarie 2021 și este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectiv specific 3.7 “Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de sprijinirea derulării de activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv microîntreprinderi și intreprinderi mici și mijlocii inovatoare, prin subvenționarea a 40 de întreprinderi cu profil non-agricol din zona urbană și prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 400 de persoane care doresc să demareze o activitate pe cont propriu din regiunea de Sud-Est a României.

Cum se poate aplica pentru obținerea finanțării?

Şomeri, studenți, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă, freelanceri sau antreprenori care au deja afaceri la care au o participațiune mai mică de 50% pot aplica pentru a obține finanțări de până la 40.000 Euro din cadrul proiectului.

400 de persoane din regiunea Sud-Est vor fi selectate pentru a participa la Cursul de antreprenoriat, în cadrul căruia vor afla cum să-și transforme visul în realitate. Absolvenții acestui program de formare profesională vor primi certificate cu recunoaștere națională.

În urma concursului de planuri de afaceri, se vor premia 40 de planuri de afaceri cu finanțări de până la 40.000 E. 75% va reprezenta tranșa inițială, iar diferența până la valoarea totală a ajutorului de minimis va fi acordată după ce beneficiarul face dovada că a realizat în termen de 12 luni venituri ce reprezintă minimum 30% din valoarea tranşei iniţiale. În perioada de inițiere în tainele antreprenoriatului, aplicanții vor beneficia de consiliere și mentorat, dar și de stagii de practică.

Pentru mai multe informaţii privind proiectul „START Antreprenorial-Măsuri integrate de antreprenoriat în Regiunea de Sud-Est a României prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol”, puteţi contacta echipa proiectului:
Facebook - @Startafaceriitale
Website – www.startafaceriitale.ro
E-mail: contact@startafaceriitale.ro, startafaceriitale@gmail.com

 

 

Autor Redactia 09 August 2018, 21:07 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii