Camera de Conturi Brăila estimează nereguli financiar-contabile de 190 de milioane de lei în 2017

De Mihai Vintilă 28 Februarie 2018, 15:35 Economia Brailei

Acţiunile de control/audit efectuate în anul 2017, de către Camera de Conturi Brăila la ordonatorii de credite ai bugetelor locale au reliefat cazuri de nerespectare a reglementărilor legale, constatându-se abateri şi nereguli care au generat fie venituri suplimentare cuvenite bugetelor publice, fie prejudicii ori au influenţat calitatea gestiunii economico-financiare a entităţilor verificate.

De asemenea, cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate au fost identificate nereguli financiar-contabile care nu au determinat producerea de prejudicii, dar care au afectat corectitudinea situaţiilor financiare încheiate pentru anul 2016.

Impactul financiar al rezultatelor acţiunilor de audit/control desfăşurate în anul 2017, la nivelul Camerei de Conturi Brăila, este prezentat astfel:

 tabel Camera de Conturi Braila

Astfel, ca urmare a efectuării celor 22 acțiuni de audit financiar, deja valorificate, au fost identificate abateri de la legalitate și regularitate cuantificabile, după cum urmează:
- Abateri legate de nerespectarea dispozițiilor legale cu privire la stabilirea, evidențierea în contabilitate și neurmărirea încasării veniturilor bugetare, în urma cărora au fost estimate venituri suplimentare la nivelul sumei totale de 5.477 mii lei, din care 2.081 mii lei creanţe accesorii.
- Abateri care au relevat nerespectarea principiilor de legalitate, regularitate, economicitate, eficienţă şi eficacitate în utilizarea fondurilor publice și în administrarea patrimoniului, pagubele identificate fiind cuantificate la nivelul sumei totale de 1.713 mii lei.
- Abateri cu caracter financiar contabil, evaluate la nivelul sumei totale de 182.979 mii lei, care provin în principal din erori de înregistrare în evidența contabilă sau fiscală și neefectuarea reevaluării activelor fixe la termenele prevăzute de lege.

Informațiile de mai sus apar în RAPORT PRIVIND FINANȚELE PUBLICE LOCALE PE ANUL 2016 la nivelul județului Brăila dat publicității de Curtea de Conturi a României, Camera de Conturi Brăila.

 

 

Autor Mihai Vintilă 28 Februarie 2018, 15:35 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii