Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți.La 370 de locuri de muncă s-au prezentat 285 de cadidați

De A.J.O.F.M. Brăila 22 Octombrie 2018, 08:58 Economia Brailei

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila a organizat vineri,19 octombrie 2018, ora 900, acţiunea “Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi la Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila, cu sediul în municipiul Brăila, Calea Călărașilor, nr.29.

La acest eveniment au participat 30 angajatori cu peste 370 locuri de munca vacante. La bursa au participat 285 persoane interesate de oferta de locuri de munca (197 în municipiul Brăila și 88 în orașul Însurăței).

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” al Judetului Braila a promovat la acest eveniment profesiile din domeniul situațiilor de urgență și a popularizat oferta educațională în ceea ce privește recrutarea candidaților pentru admiterea la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești-sesiunea ianuarie 2019.

De asemenea, Centrul Militar Judetean Braila – Biroul Informare Recrutare, a prezentat oferta de invatamant a Ministerului Apararii Nationale pentru anul 2019.

In vederea facilitarii insertiei pe piata muncii a absolventilor de invatamant, au participat la bursa si elevi din anii terminali de la Colegiul Tehnic "Panait Istrati" Braila, Liceul Teoretic "Panait Cerna" Braila si Liceul cu Program Sportiv - Braila, care au intrat in contact direct cu angajatorii prezenti la bursa.
La aceasta actiune au fost prezente si persoane private de libertate propozabile pentru liberarea conditionata de la Penitenciarul Braila si Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, in scopul crearii unor punti sociale intre comunitate si acestea, existand posibilitatea obtinerii unui loc de munca dupa punerea in libertate; cunoasterea si constientizarea instrumentelor de sprijin pentru viitoarea încadrare în muncă.

Persoanele participante au primit materiale informative privind serviciile oferite de agentie solicitantilor de loc de munca (pliante, brosuri, model CV EUROPASS).

De asemenea, au fost amenajate spatii in care persoanele interesate au primit informatii/sprijin din partea consilierilor agentiei cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intentie, cursuri de formare profesionala ce vor fi organizate de agentie pentru someri, precum si alte infomatii privind domeniul nostru de activitate.

Persoanele participante au primit brosuri realizate in cadrul proiectului ”Fii activ la orice varsta!”, implementat de ANOFM ("Cum sa iti dezvolti spiritual antreprenorial", "Cum sa depasesti momentul pierderii locului de munca", “Cum sa realizam un bun CV”, „Cum sa alegem anunturile de angajare”, “Cum sa alegi ce cursuri de formare profesionala sa urmezi”, “Cum sa pregatim interviul de angajare”, “Cum sa redactam o scrisoare de intentie”, „Cum sa ne identificam abilitatile si calitatile”, „Cum sa profiti de beneficiile unei diploma de formare profesionala”, „Cum sa depasesti momentul pierderii locului de munca” ), precum si alte materiale informative privind serviciile oferite de agentie.

 

 

Autor A.J.O.F.M. Brăila 22 Octombrie 2018, 08:58 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii