AJOFM: Angajatorii pot beneficia de un stimulent financiar lunar pentru fiecare elev si student incadrat in munca in perioada vacantei

De Redactia 02 Iunie 2014, 16:12 Economia Brailei
AJOFM Braila reaminteste angajatorilor faptul ca, pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare elev si student incadrat in munca.

Angajarea elevilor si studentilor se poate realiza pe perioada vacantelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student pentru care s-a încheiat contract individual de munca. Diferenta dintre stimulentul lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

Beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care încadreaza în munca elevi si studenti în baza:
- unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, încheiat [n conditiile legii, cu norma întreaga sau, dupa caz, cu timp partial;
- unui contract de munca temporara numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decât durata vacantei.

In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de muncã incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga.

Nu beneficiaza de acest stimulent financiar angajatorii care:
- incadreaza [n munca elevi si studenti anterior datei de începere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi;
- au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de acest stimulent financiar, pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic.

Pentru acordarea stimulentului financiar lunar, angajatorii, din judetul Braila, vor încheia cu A.J.O.F.M. Braila, în termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati în perioada vacantelor, o conventie (Anexa nr.1 la H.G.nr.726/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor si studentilor).

Informatii suplimentare se pot obtine la sediul A.J.O.F.M. Braila, din b-dul Dorobantilor, nr.603-605, parter, Biroul nr. 3.

 

Autor Redactia 02 Iunie 2014, 16:12 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate