Viaţa după Trump

De Matei Mircioane 12 Aprilie 2017, 06:39 Din vest

E soare plin, au înflorit cireşii, atmosfera este de sărbătoare luminoasă (pe la noi), astăzi de „Florii”, dar ştirile sunt despre război. America a bombardat Siria, pedepsind, astfel, regimul Bashar, care ar fi folosit arme chimice împotriva propriului popor. Popor rebel, dar civil, alcătuit din bărbaţi, femei şi copii. Mulţi copii. Rusia a reacţionat, declarând că acţiunea Americii este o agresiune împotriva unui stat suveran. Se aşteaptă reacţia Rusiei. S-au rupt vechile înţelegeri, se negociază altele noi. Dacă se mai negociază! Dacă nu cumva se acţioneză mai întâi, aşa cum a făcut Donald Trump. A bombardat, fără să ceară permisiunea, nici de la organisme internaţionale, nici de la aliaţi. Doar i-a anunţat pe câţiva din aliaţi şi pe ruşi: „Vedeţi că la noapte bombardez!” Aşadar, Donald Trump deschide „o nouă eră păcii”, în care pacea se menţine cu bombadamente „la liber”. Nu tratative, nu declaraţii de război. Se trage cu rachete, apoi se aşteaptă un pic. Pe urmă, iar se trage cu rachete.

Mai mult, de ieri, SUA a trimis un portavion şi câteva nave de război în apele din apropierea Coreei de Nord. Ştiut fiind că această ţară este cea mai comunistă şi cea mai belicoasă în declaraţii, fiind considerată o ameninţare nucleară. La ce ne putem aştepta? Păi, conform strategiei lui Trump, nu ar fi chiar de mirare dacă americanii ar trimite câteva rachete peste vreo bază nord-coreeană. Aşa, de avertizare şi de testare: „Ia, să vedem! Aveţi sau n-aveţi armele nucleare cu care vă lăudaţi?!” Na, şi ce pot să zic, acum în zi de Florii, decât: „Doamne fereşte ca nord-coreenii chiar să le aibă!”

Ştiţi cum se spune în bancurile negre, că porcul se întreabă dacă mai există viaţă după Crăciun, iar mielul se întreabă dacă mai există după Paşti! Iac-aşa şi noi, ne întrebăm, cum o fi viaţa după Trump?! Asta ca să nu pun întrebări mai grele, acum, de Florii, că e frumos şi soare.

Asta este, dacă e să învăţăm ceva din întâmplarea biblică petrecută în duminica Floriilor, este că în ziua în care ţi se aştern covoare de flori la picioare, trebuie să te aştepţi la ce e mai rău!

 

Autor Matei Mircioane 12 Aprilie 2017, 06:39 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii