Toamna care a fost vară!

De Victor Nafiru 04 Noiembrie 2013, 17:04 Din vest
Se aude prin târg că, de joi-vineri, vin ploile şi frigul, iar din 20 este posibil să apară şi primii fulgi. De când cu sateliţii ăştia performanţi, am ajuns să ştim pe ore şi minute cum va fi vremea peste o lună, două sau trei, iar în funcţie de aceasta, ce haine să îmbrăcăm încă de pe acuma.

Timpul legendarului Topor s-a dus de mult, astăzi prognozele au devenit certitudini, iar vremea este tot mai ciudată de la an la an.

Dacă prognozele meteorologice au ajuns să se adeverească aproape în totalitate, nu acelaşi lucru se poate spune despre cele economice şi vehiculate la un moment dat, îndeosebi în perioada în care unii politiceni se află în opoziţie. Ca un făcut, acestea dau greş de fiecare dată, noi ştim treaba asta, dar continuăm să-i votăm. Spre exemplu, Ponta şi Antonescu, dar şi Dragnea şi ceilalţi lideri USL, ne-au promis creştere economică, salarii majorate, pensii indexate.

La fel au promis Boc, Blaga şi colegii lor de partid înaintea alegerilor din 2008. Şi unii, şi alţii au ajuns să invoce moştenirea guvernării anterioare, lucru cu care ne-am obişnuit.

La un an si jumătate de mandat USL, mai nimic nu se adevereşte din cele prognozate cândva. La fel s-a întâmplat cu Boc şi guvernarea PDL.

În schimb, protestele se ţin lanţ. Până şi personalul medical a fost nevoit să ceară în stradă salarii decente şi condiţii umane în spitalele din România unde, la internare, bolnavului i se pune în braţe o listă cu medicamentele şi necesarul de materiale de care are nevoie pentru îngrijire.

Mai mult ca sigur, nimeni nu-i va băga în seamă. Toată lumea ştie că doctorii primesc bani de la pacienţi, şi încă mulţi, că asistentele se aleg şi ele, după posibilităţile bolnavului, cu câte un pachet de cafea, un parfum ori un buchet de trandafiri. Şi atunci, de ce nu stau în banca lor? Doar infirmierele, femeia de serviciu şi brancardierii sunt neglijaţi când vine vorba de primit, măcar de un pachet de biscuiţi ori eugenia. Dar numai pentru ei, ar fi culmea ca guvernaţii să purceadă la o majorare salarială, acum, în prag de iarnă.

Aşa că doctorii şi asistentele ar face bine să nu se mai jelească la televizor şi să lase Guvernul Ponta să lucreze în linişte. Că asta face de un an şi jumătate, iar de atâta linişte, nu ar fi exclus ca miniştrii ce-i avem acuma să se tâmpească. La cap, unde altundeva?


 

Autor Victor Nafiru 04 Noiembrie 2013, 17:04 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate