Test electoral cu click de dreapta

De Victor Nafiru 17 Octombrie 2013, 08:24 Din vest
Recent, a fost publicat rezultatul unui aşa-zis test electronic privind opţiunea de vot a electoratului în privinţa şanselor unor politicieni de a fi aleşi în funcţia de preşedinte al viitoarei Regiuni Vest. Din capul locului, trebuie spus că nu am înţeles căror locuitori s-a adresat acest test: doar celor din Caraş-Severin sau şi celor din Timiş, Arad şi Hunedoara?

Spun aceasta, ţinând seama de faptul că voturile, în marea lor majoritate, s-au dus aproape toate spre un singur potenţial candidat, ceilalţi părând să fie doar de umplutură.

De departe, cel mai bun scor l-a obţinut Sorin Frunzăverde, de parcă restul contracandidaţilor căzuseră de pe lună sau stătuseră în pădure de n-a auzit nimeni de ei până în urmă cu o săptămână. Şi nu vorbesc de consilieri şi primari de la Chizătău, Sântana sau Călan, ci de politicieni de anvergură, precum : Ilie Sârbu, Titu Bojin, Gheorghe Falcă, Eugen Dogariu, Ilie Ioţcu, Sorin Grindeanu care, toţi la un loc, atenţie, abia au reuşit să obţină puţin peste un sfert din procentajul de 41% cu care a fost acreditat Frunzăverde.

E drept, acest test a fost realizat cu click de dreapta, iar dacă s-a găsit un alegător să dea like de 20 de ori în acelaşi loc, precum a comis-o deputatul Valentin Rusu în mandatul trecut de parlamentar, nu ne mai miră diferenţa enormă de procente existentă între preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi contracandidaţii săi. Dintre aceştia, primarul Caransebeşului este acreditat cu 14%, ceea ce nu este chiar atât de rău pentru un politician ce nu doreşte să ajungă ministru ori preşedinte de Regiune.

Revenind la testul electronic, cu siguranţă că Frunzăverde nu este genul politicianului care se îmbată cu apă rece. Conduce un judeţ ce sărăceşte pe zi ce trece şi în care corupţia în rândul primarilor şi a funcţionarilor statului este de netăgăduit.

Spre deosebire de Caraş-Severin, Timişul şi Aradul se numără printre cele mai dezvoltate judeţe ale ţării, iar între cei care şi-au pus amprenta de-a lungul anilor pe aceste zone se numără şi Ilie Sârbu, Titu Bojin şi Gheorghe Falcă, tocmai contracandidaţii lui Frunzăverde care, potrivit testului, n-ar avea nici o şansă în faţa sa. Cel puţin din aceste considerente, este greu de crezut că votul covârşitor se va îndrepta spre preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi nu spre politicienii ai căror judeţe prosperă în comparaţie cu al nostru.

Accept ideea că cei 781 de repondenţi care au dat click de dreapta au domiciliul în Caraş-Severin dar, nici în această situaţie Frunzăverde nu trebuie să-şi facă iluzii deşarte. După cum stau lucrurile în USL Caraş-Severin, este greu de crezut că electoratul social-democrat îl va susţine într-un procent atât de mare, în cazul în care se va merge pe vot direct.

Mai mult, de pe listă lipsesc un Ostaficiuc şi un Mocioalcă, ultimul având atuul că este coordonatul PSD din vestul ţării, lucru de luat în serios în seamă chiar şi în cazul unor astfel de teste electronice.


 

Autor Victor Nafiru 17 Octombrie 2013, 08:24 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii