Stimată doamnă Europa, ce dracu’ facem cu roşiile?!

De Matei Mircioane 02 Septembrie 2012, 18:58 Din vest
Am aflat cu surprindere, de la un post de televiziune, că Europa a dorit să mă consulte cu privire la viitorul ei şi a lansat o dezbatere online pe această temă, în data de 9 mai. Prin formular erau solicitate păreri despre felul cum funcţionează UE, în relaţia cu cetăţeanul, despre felul în care aceste relaţii ar putea fi îmbunătăţite, despre speranţele cetăţeanului cu privire la viaţa lui în uniune şi despre direcţia în care crede el (cetăţeanul) că ar trebui să se îndrepte UE.

De la reporterul TV şi de la invitatul său am aflat că vreo 5500 de cetăţeni europeni au răspuns la acest chestionar, iar din România s-au primit răspunsuri de la 500 de cetăţeni. Cei doi comentatori ai subiectului m-au mai anunţat că această consultare s-a încheiat în data de 31 august, a.c., ceea ce mi-a creat o evidentă frustrare. Cum adică, frate, să lansezi o consultare şi să o închei, fără să ştie aproape nimeni despre ea! În toată această perioadă am navigat asiduu pe internet, am citit presa românească şi străină, am privit ştirile la televizor şi le-am ascultat la radio, dar niciunde nu am auzit despre consultarea cu pricina. Ceea ce dovedeşte, în opinia mea, că UE nu ştie să-şi promoveze informaţiile, că este o uniune extrem de diluată, cam fără cap şi fără coadă. Aceasta explică şi numărul extrem de mic de respondenţi la chestionar.

Cam nervos, astăzi, am început să caut pe Google, folosind cuvinte specifice, cum ar fi „consultare privind viitorul UE”, şi am dat peste document. M-am mai liniştit, aflând că, într-un fel, am fost dezinformat, deoarece consultarea nu s-a încheiat, ci mai durează până în data de 9 septembrie. Oricum, e de mirare că de la 9 mai, până în prezent, nu am aflat de această iniţiativă, deşi, cum spuneam, sunt activ, zilnic, pe internet. Am completat în 10 minute chestionarul, cu unele din nemulţumirile, propunerile şi speranţele mele. Chestionarul, ca orice chestionar, are şi el rigidităţile lui, se referă mai mult la chestiuni birocratice şi administrative, aşa că mi-a scăpat să menţionez una dintre nemulţumirile mele majore. Prin urmare fac acest lucru acum.

Stimată UE, am aflat că în toată uniunea, producătorii de roşii injectează aceste legume cu o substanţă care determină coacerea lor forţată. Substanţa este toxică şi ar trebui să ne ferim de consumul roşiilor injectate. Roşiile care conţin substanţa respectivă pot fi recunoscute prin faptul că au seminţele nedezvoltate, debile, transparente, sau că seminţele lipsesc aproape cu desăvârşire. Ei, Europa, dragă, să ştii că sunt ani de zile (nu exagerez!) de când nu am mai mâncat o roşie cu seminţele dezvoltate. Indiferent dacă am cumpărat roşiile de la supermarket, de la magazine specializate în legume-fructe sau de la piaţă, roşiile aveau seminţele ca o umbră transparentă. Să nu mai vorbim de faptul că au gust de apă chioară. Deci, de ani de zile, în România, eu mănânc roşii toxice! Şi, când mă gândesc, câte speranţe, în legătură cu roşiile, îmi făceam eu odată cu aderarea la UE. Eram convins că noi, românii, o să livrăm Europei roşii sănătoase şi gustoase. Pe dracu! A venit UE peste noi şi i-am preluat obiceiurile proaste. Şi, dacă tot veni vorba despre direcţia în care merge UE, stimată doamnă Europa, crezi că poţi face ceva în direcţia aceasta? Nu de alta, dar altfel rămânem cu convingerea că ne-ai f... direcţia!


 

Autor Matei Mircioane 02 Septembrie 2012, 18:58 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate