Rateurile preşedintelui Iohannis

De Victor Nafiru 03 Ianuarie 2015, 12:36 Din vest

Klaus IohannisDupă mult lăudatul succes în alegerile prezidenţiale şi după perioada normală de euforie, iată că noul preşedinte al României nu pare să mai beneficieze de aceleaşi aprecieri elogioase. Sigur, acest lucru se poate întâmpla numai dacă eşti un Spiderman într-un domeniu şi rămâi constant pe aceeaşi orbită a unei cariere de succes. Cum Klaus Iohannis este un om ca oricare altul, suişurile şi coborâşurile nu ar trebui să surprindă pe nimeni, cu condiţia ca ele să nu devină o obişnuinţă în activitatea sa.

Dar şi aşa, parcă este prea devreme, nici măcar două săptămâni, ca noul preşedinte să fie atacat fără menajamente, culmea, nu de opozanţii săi, ci de cei care s-au mobilizat într-un mod extraordinar pentru a-l face câştigător în turul II al alegerilor. S-au pus cu gura pe el Diaspora, de-acum, celebra Diasporă, fără de care se spune că Iohannis n-ar fi pupat Cotroceniul, vreo 25 de intelectuali români, unul şi unul, în frunte cu Pleşu, Liiceanu şi Tismăneanu, precum şi comentatorii şi analiştii politici.

Dar lovitura cea ma cruntă, una scurtă în bărbie, menită să-l trezească pe Klaus Iohannis din euforia succesului, a venit de unde nici nu se aştepta: Deutsche Welle. Nemţii îl contrează dur pentru faptul că s-a lăsat sfătuit prost de consilieri şi a oferit prima decoraţie din mandatul său preşedintelui Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octavian Bjoza, despre care se spune că ar fi fost susţinător al Mişcării Legionare şi al neo-nazismului. Ziaristul de la Deutsche Welle remarcă că neamţul nostru a pornit cu stângul în mandatul său.

E un gest greu digerabil chiar şi pentru cei care sunt gata să-i acorde circumstanţe, ţinând seama că e „boboc“ într-ale condusului de ţară.

Gafele din primele zile ale mandatului, dau apă la moară celor care au susţinut că preşedinţia României nu este primăria din Sibiu. Mai mult de atât, se pune presiune pe Klaus Iohannis în privinţa echipei de consilieri care, în mare, a fost defiinţată înainte de a fi numită oficial. Este posibil ca în ultimele zile preşedintele să fi gândit o nouă strategie care pe viitor să-l scutească de astfel de situaţii nedorite. Sau, poate nu, caz în care va trebui să înfrunte atacurile tot mai multe venite din partea celor care vedeau în el un preşedinte al României lucrului bine făcut!

 

Autor Victor Nafiru 03 Ianuarie 2015, 12:36 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii