PSD, trezeşte-te!

De Victor Nafiru 12 Martie 2018, 12:20 Din vest

Liviu DragneaCongresul extraordinar al PSD de sâmbătă, 10 martie, ne-a arătat de ce România este la coada Uniunii Europene. De ce nu o ducem şi noi la fel de bine precum cehii, polonezii, ungurii sau măcar ca slovacii. După congresul de ieri, percepţia este că democraţia în cel mai mare partid, cel care dictează viitorul nostru, nu este una de tip occidental, ci una de sorginte comunistă. Dacă ar fi apucat să vadă spectacolul gratuit de la acest congres, cu siguranţă că Ceauşescu şi-ar fi ros unghiile de invidie şi şi-ar fi făcut cruce, cât era el de comunist.  

De ce spun asta? Pentru că nici Ceauşescu cât a fost el de secretar general al partidului unic, de erou între eroii neamului şi cel mai iubit fiu al poporului român nu s-a gândit vreodată să-şi întrebe membrii de partid prezenţi la congres, aşa cum a făcut-o sâmbătă Liviu Dragnea: „Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?” Trebuie să fii diabolic de-a dreptul să întrebi aşa ceva ori să-i ai pe toţi la degetul mic şi să te joci pur şi simplu cu mintea lor ca şi cu o jucărie chinezească pe care o tragi cu cheia. Dragnea le-a testat loialitatea, iar răspunsul sălii e o confirmare în alb a susţinerii acestuia. A întrebat cu glas ferm, şi-a rotit privirea peste supuşi şi, ca şi cum ar fi apăsat pe buton, pesediştii au sărit ca arşi de pe scaune, scandând şi ovaţionând ca la congresele lui Ceauşescu. Sau la adunările populare ale lui Kim Jong-un.

Spre deosebire de alte vremuri, în sală nu s-a găsit un Constantin Pârvulescu care să-i spună verde în faţă lui Dragnea că a transformat partidul într-un SRL pe care l-a înregistrat la Videle. Nu, pentru că altfel PSDragnea ar trebui să plătească impozit şi alte taxe pe prostia membrilor săi. Din acest spectacol lugubru au lipsit doar copiii de grădiniţe şi de ciclu primar, care ar fi trebuit, pe ritmuri de trompeţi, să fi dat năvală din toate colţurile sălii, să fi urcat pe scenă cu braţele pline de flori, pentru a-şi exprima dragostea neţărmurită faţă de cel mai iubit fiu al partidului. În rest, congresul a avut de toate: aplaudaci, delegaţi fericiţi că, în sfârşit, au văzut şi ei Capitala, contestatari cărora o să le treacă supărarea săptămâna asta,  protestatari, jandarmi care au împărţit amenzi în stânga şi-n dreapta şi multe altele

Ceva mai umilitor şi mai grotesc nu am văzut în cei 27 de ani de libertate, de democraţie şi de PSD. Dar ce mai contează ce părere am eu, Republica Teleorman şi PSDragnea merg înainte, mână în mână,  în timp ce pesediştii delegaţi la congres vor povesti la întoarcere acasă cât de bune sunt şaorma, sandviciul şi apa plată în Bucureşti şi cât de hoţi sunt comercianţii în oraşul în care se dă ora exactă pentru ţară.

 

Autor Victor Nafiru 12 Martie 2018, 12:20 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii