Papusarii

De Victor Nafiru 21 Octombrie 2011, 16:51 Din vest
Guvernantii ne dau de înteles ca nici anul viitor nu ne va fi mai bine. Ca recesiunea, criza sau cum s-o mai numi perioada pe care ne chinuim sa o traversam de câtiva ani, continua si în 2012. Asa, ca, sa nu ne facem iluzii în privinta viitorului luminos mult trâmbitat în campaniile electorale de acum trei ani. Strânsul curelei este tot ce ne-a mai ramas de facut, într-o perioada în care grecii, italienii si alti europeni s-au mutat în strada, în timp ce noi ne ascundem dupa fusta muierii.

Tot mai multi români, daca nu chiar majoritatea, se plâng ca o duc din ce în ce mai greu. Ca se gândesc cu groaza la iarna care care bate la usa. Ratele la banci, facturile la întretinere sau retetele medicale le produc frisoane si permanente stari de neliniste. Unii rezista, chinuindu-se eroic sa depaseasca astfel de momente, dar sunt si dintre aceia care renunta la demnitate pentru a apela la mila statului sau prefera sa-si ia viata. Aproape zilnic, jurnalele de stiri ale televiziunilor prezinta astfel de cazuri disperate. Cele cu parintii plecati la munca în strainatate si cu copiii ramasi în grija rudelor si vecinilor au devenit un lucru banal. Exodul românilor a devenit o realitate însa nimeni nu este în stare sa-l stopeze. Simptome ale unei societati bolnave care, din nefericire, nu da semen de însanatosire.

În aceste conditii, surprinde letargia care a cuprins poporul roman. E adevarat, noi nu suntem greci, italieni sau nemti, dar sa înduram la nesfârsit umilintele, este prea de tot. Noi nu iesim în strada sa protestam, iar daca o facem ne adunam într-un numar prea mic, încât cineva sa ne ia în seama, noi suntem multumiti ca ni se taie salariile si pensiile, nu ne intereseaza cine câstiga alegerile, pentru ca e mai importanta punga cu alimente oferita drept mita electorala.

Aceasta lentoare se datoreaza si faptului ca ne-am pierdut încrederea în liderii de sindicat, în politicieni si, în general, în toti cei care, la un moment dat, lasau impresia ca aveau ceva de spus în aceasta tara. De-a lungul timpului, acestia s-au dovedit niste farisei, interesati doar de binele lor.

Cu toate acestea, nimic nu ne da dreptul sa privim indiferenti la ce se întâmpla în jurul nostru si sa devenim masa de manevra în mâinile acestor papusari.


 

Autor Victor Nafiru 21 Octombrie 2011, 16:51 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate