Nici o seară la TV fără Ponta şi Crin

De Victor Nafiru 02 Martie 2013, 11:49 Din vest
Înainte de 1989, una dintre reclamele regimului comunist suna cam aşa: „Nici o zi fără peşte“, ceea ce însemna că nutriţioniştii de atunci îi îndemnau pe români să mănânce sănătos, dar şi faptul că bălţile noastre aveau atâta peşte, încât îl exportam în toată lumea.

La modă astăzi pare să fie o altă reclamă, gen: „Nici o seară la televizor, fără Ponta şi Antonescu“. Departe de a fi o glumă sau o răutate jurnalistică, observăm faptul că nu trece o seară de la Dumnezeu în care primul-ministru şi viitorul preşedinte al României (cel puţin aşa se ştie în acest moment) să nu apară la una dintre televiziunile bucureştene care, slavă Domnului, sunt destule.

Apariţiile celor doi sunt în direct sau la telefon şi la ore diferite, poate în funcţie de programul de la guvern şi parlament ori de starea sufletească a celor doi. Mai nou, văd că premierul apare în posturi dintre cele mai surprinzătoare pentru funcţia pe care o deţine în stat, alături chiar de soţie, şi la emisiuni de divertisment. Ziariştii se întrec care să-i aducă mai des în studiorile televiziunilor ori să ne surprindă cu mărturisiri inedite venite de la colegii de grădiniţă ai celor doi, de la prietenii de joacă din faţa blocului sau de la rude şi membri ai familiei. Aşa s-a întâmplat în această săptămână, când mama premierului a povestit la o televiziune despre aventura pariziană a fiului său, pe când acesta era adolescent. A plecat la Paris, cu rucsacul în spate şi bani de un şandviş şi un suc, şi s-a întors după şase luni, la insistenţele mamei sale.

Pornind de la această întâmplare în care destinul unui om a jucat o mare carte, mă întreb, ca un bun român ce sunt, cum ar fi arătat România astăzi fără Victor Ponta, dacă acesta ar fi rămas la Paris, cu liceul neterminat, doar simplu vânzător de hamburgeri? Sau cum s-ar fi manifestat spiritul de preşedinte înnăscut al lui Crin dacă ar fi ajuns şef de cherhana la Murighiol sau conducător de lotcă pe canalele şi braţele Deltei Dunării?

Dincolo de faptul că şi Ponta, ca şi Crin, pozează în doi oameni pe care funcţiile şi perspectivele nu i-au schimbat deloc, cei doi ar trebui să înţeleagă că politica guvernului şi a ţării nu se face seara la televizor, la o şuetă alături de ziarişti plătiţi pentru aşa ceva. Dacă toată ziua apar în conferinţe de presă, iar seara pe la posturi de radio ori televiziune, este normal ca omul de rând să se întrebe când mai au timp să mai şi muncească. Sau să-şi explice de ce merg toate prost în ţara asta...

 

Autor Victor Nafiru 02 Martie 2013, 11:49 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii