M-am saturat de România!

De Matei Mircioane 30 Noiembrie 2012, 15:25 Din vest
M-am saturat de România! Nu, acesta nu este strigatul copilului dezamagit ca Maica România nu-l mai îngrijeste, nu-l mai oblojeste, nu-l ia în brate sa-i dea lapte din tâta si sa-i cânte cântece de leagan. Ba, dimpotriva, îl pune (pe copil) sa-i plateasca întretinerea, timp în care ea, Maica, se destrabaleaza pe scena politica, ridicându-si poalele-n cap, dansând isterica la bara de partid si aratându-si partile rusinoase.

Nu e vorba de asta! Am învatat deja ca poeziile cu mama-tara ocrotitoare sunt bune de spus la serbarile scolare ori la festivitatile organizate de Ziua Europei, Ziua Americii, Ziua Zonelor Umede etc. În rest, fiecare e pe cont propriu si singurele bogatii de luat în seama sunt iubirile, prieteniile, sanatatea, cartile, internetul, fructele si legumele netratate chimic, viciile marunte pe care le consumi în singuratate sau cu prietenii. Pentru aceste bogatii adevarate nu Maica este responsabila, ci tu însuti. Deci, dezamagirile provocate de cea care se presupune ca ar trebui sa fie ocrotitoarea ta nu trebuie sa fie prea mari.

Totusi, vin momente în care ti se pune pata si ai, asa, o pornire naiva ca sa te revolti. Ca si când asta ar ajuta la ceva. Strigatul se refera la faptul ca m-am saturat de România din campania electorala. Atâta mizerie s-a adunat în aceasta campanie, atât de mult s-au murdarit si ne-au murdarit cei care vor sa aiba grija de noi, încât discutiile de astazi se poarta în limitele unor termeni de genul: „Tu esti mai jegos!”, „Tu esti mai hot!”, „Eu fur mai putin!”, „Eu mint ceva mai putin!”, „Tu esti mai mincinos, mai lenes, mai nesimtit, mai corupt, mai porc, mai porc de câine, mai porc de pisica!”. Si, daca vrei sa gasesti un vinovat pentru asta, daca risti sa-l arati pe vinovat cu degetul, îti dai seama ca gresesti, pentru ca gasesti imediat argumente, ori gasesc altii pentru tine, ca as- zisii nevinovati sunt mai violenti, mai badarani, mai corupti.

Batalia electorala s-a transformat într-o ciomageala din fata birtului, în care nimeni nu mai respecta niciun fel de reguli. Si, într-o ciomageala, brutele ies în evidenta, devin lideri de grup, pentru ca cei retinuti, cuminti, cei cu bun-simt nu conteaza. De aceea m-am saturat de România electorala si astept prima ninsoare, Craciunul, Revelionul, o piesa faina de teatru, o carte, o cafea cu un coniac mic. Mic neaparat, ca altfel dauneaza grav sanatatii. Tot asa cum campania electorala, declansata de la începutul anului, si care nu se mai termina, dauneaza la nervi. Keep calm and wait for Christmas!

Pastrati-va calmul si asteptati Craciunul, ar fi sfatul meu în prag de iarna. Desi, mai mult ca sigur, batalia electorala va continua. Va continua gâlceava, o noua suspendare, numiri ciudate la conducerea institutiilor Statului, modificarea Constitutiei, regionalizarea, alte dezvaluiri cu regii asfaltului si cu baronii locali. Dar sansa noastra este ca dupa iarna vine primavara si dupa ce te-ai saturat, ti se face iarasi foame. Sau sete. Deci, m-am saturat de România electorala si mi-e sete de România normala. Care sta pitita pe undeva, dar tot sper ca o vom descoperi odata si-odata. Dupa care ne vom plictisi de ea. Si-i vom cere, iarasi, sa treaca la bara! C-asa-i românul, când se chefuieste...

 

Autor Matei Mircioane 30 Noiembrie 2012, 15:25 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate