Jos DNA, sus corupţia!

De Victor Nafiru 20 Octombrie 2014, 17:39 Din vest

Există politicieni, ÅŸi nu dintre cei de mâna a doua, care consideră că DNA ÅŸi ANI sunt instituÅ£ii perimate ÅŸi, pe cale de consecinţă, ele ar trebui desfinÅ£ate ori să li se ia din atribuÅ£ii. În opinia multora, existenÅ£a DNA ÅŸi ANI reflectă statul poliÅ£ienesc din România. Personal, respect ideile unora sau altora, însă nu pot fi de acord cu acest mod simplist de abordare sau de rezolvare a problemelor de corupÅ£ie cu care se confruntă clasa politică de la noi.

Am spus-o ÅŸi o repet: mascaÅ£ii ÅŸi procurorii DNA nu dau buzna de nebuni în locuinÅ£ele sau cabinetele funcÅ£ionarilor statului ÅŸi nici nu cer de flori de măr ridicarea imunităţii parlamentarilor sau chiar a miniÅŸtrilor. Acolo unde ajunge DNA cu noaptea în cap, cu siguranţă că există vinovăţie din partea celui călcat de mascaÅ£i.

Poate modul de operare, ce seamănă mult cu scenele din filmele cu mafioÅ£ii din Sicilia, nu este cel mai adecvat zilelor noastre. Poate că medierea, uneori, prea excesivă a unor cazuri, să fie deranjantă pentru unii, însă, de aici ÅŸi până la a sugera ÅŸi chiar a cere desfiinÅ£area unei astfel de instituÅ£ii este drum lung.

Mă întreb, pe noi ceilalÅ£i, care trăim de 25 de ani din salariu ori de pe urma unei mici afaceri, de ce nu ne caută mascaÅ£ii cu noaptea în cap? De ce nu ne cheamă nimeni să dăm cu subsemnatul la poliÅ£ie sau să ne întrebe dacă am acÅ£ionat în cârdăşie cu pensionarul ori ÅŸomerul, mereu în căutarea unei slujbe?

Chiar ne cred tâmpiÅ£i cei care cer desfinÅ£area acestei instituÅ£ii că putem fi de acord cu ei cum că în România este doar prigoană politică, iar ei politicienii incomozi sunt mieii din săptămâna PaÅŸtelui? Aiurea. Politicienii ăştia au furat ÅŸi au distrus tot ce se putea din 1990 încoace, dar pentru asta nu se sfiesc să pozeaze în victime ale unui regim sau altul.

La fiecare arestare a câte unui politician interlop, la mulÅ£i alÅ£ii le Å£âÅ£âie curu’ de frică ca nu cumva cel legat să-i dea în gât ÅŸi pe ei. Åži atunci, sar la beregata DNA. Că niciunde în Uniunea Europeană nu mai există o astfel de instituÅ£ie.

Deci, să o distrugem. Să-i dăm foc, s-o ungem cu slănină să o mănânce câinii sau să o aruncăm la tomberon, pentru ca ei, politicenii corupÅ£i, să nu mai fie treziÅ£i, dimineaÅ£a, pe la cântători, de mascaÅ£ii care nu au somn.

 

Autor Victor Nafiru 20 Octombrie 2014, 17:39 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii