Dezlegarea la prostii

De Matei Mircioane 23 Iunie 2011, 23:42 Din vest
Mulţi oameni se întreabă de ce ne consumăm atât de mult timp cu prostiile pe care le spune preşedintele Băsescu. O mică observaţie: sper că am trecut deja peste perioada în care până şi gândul că un preşedinte poate spune prostii era considerat o impietate, adică o lipsă de respect faţă de ceva sfânt.

Preşedintele României ne dovedeşte aproape zilnic că, înainte de a fi o instituţie, este un om. Un om care spune multe prostii. Din nefericire, prostiile lui Băsescu sunt ca piatra aruncată în apă de un prost, după care, bâldâbâc, se aruncă toată presa şi, după ea, (aproape) toată naţiunea.

De câteva zile ţara fierbe din cauza lansării temei privind reorganizarea administrativ-teritoriale a României. Cetăţenii abia dacă mai au timp să meargă în piaţă după castraveţi (apropo, se pare că românii şi-au recâştigat bunul obicei de a consuma castraveţi, atât la micul dejun privat, cât şi la dineurile oficiale), abia dacă mai au timp să citească o carte ori să dea cu aspiratorul prin casă, fiind prinşi de febra discuţiilor despre regiuni, judeţe, despre Ţinutul Secuiesc. Unii, mai inflamaţi, vorbesc despre trădare de ţară, despre revolte de stradă, despre înfruntări între români şi unguri. Cred şi sper că nu este vorba despre aşa ceva. Oricum, problema maghiară din Ardeal va exista atât timp cât va exista Ardealul, respectiv Transilvania, şi sunt convins că acest ţinut minunat, cu o istorie particulară, va exista mult timp de acum înainte, şi când spun mult timp, mă gândesc la sute sau mii de ani. Problema va exista pentru că acolo unde sunt minorităţi sunt şi probleme. Indiferent dacă forma de organizare a unui stat este democratică sau dictatorială. Iar problemele, odată rezolvate, nasc alte probleme.

Acum, despre prostia cea mai recentă a lui Băsescu. Preşedintele a lansat ideea de a se organiza opt judeţe mari, după modelul regiunilor, şi două judeţe mici, respectiv Hargita şi Covasna. Păi dacă spuneam eu sau vreun prieten de-ai mei (aleg la întâmplare, de exemplu, pe cel care păzeşte maşinile într-o parcare) aşa o enormitate, am fi fost taxaţi drept oligofreni, turmentaţi de alcool, de etnobotanice sau de caniculă. Acum, însă, se schimbă problema, a spus-o însuşi preşedintele ţării. Aşadar, de acum înainte, oficial, s-a dat liber la spus prostii care chiar să fie luate în serios.

Prin urmare, vin şi eu cu o propunere: să se facă opt judeţe mari, plus trei mai mici, respectiv Hrghita, Covasna şi Caraş-Severin. Iar Caraş-Severinul să aibă capitala la Viena. Nu că aş vrea, dar spun. Ce, nu e voie?

 

Autor Matei Mircioane 23 Iunie 2011, 23:42 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate