Da-i bataie! Regina vegheaza

De Matei Mircioane 27 Martie 2011, 21:31 Din vest
Suspiciunile ca scandalul spagilor din vami va fi oprit la nivelul „nebunilor”, de pe tabla de sah a coruptiei, pare ca se confirma. În timp ce poporul spectator la televizor si-a mai pierdut din interes pentru subiect, deoarece, între timp, au mai aparut si alte subiecte fierbinti, de actualitate (razboaiele din lumea araba, cutremurele din Japonia, divorturile din showbiz), judecatorul care se ocupa de politistii de frontiera si vamesii corupti de la Albita a decis punerea în libertate a mai multor politisti, aflati în cercetare.

Motivatia judecatorului este de-a dreptul umoristico-fantastica-extraterestra. Scrie în motivatie ca din înregistrarile video efectuate nu se poate constata cu precizie cât de mari au fost sumele încasate de politisti, ca desi se vede cum ei extrag niste bani din pasapoartele prezentate la control, nu se poate constata, decât cu mici exceptii, valoarea bancnotelor, ca nu se poate stabili identitatea mituitorilor, ca organele de urmarire penala n-au facut înregistrari decât pe perioada câtorva zile si s-au grabit sa faca arestari în masa (!). Deci, acasa cu voi si, pe urma, mai vedem.

Desi eliberarea politistilor nu este sinonima cu scoaterea lor de sub acuzare, e clar ca s-a dezumflat gogoasa. Daca aceste motivatii au fost bune pentru a pune politistii în libertate, vor putea fi la fel de bune si pentru achitarea lor, fiindca se dezvolta clar ideea ca respectivul caz de la Albita nu a fost bine instrumentat. Pe noi, popor spectator la televizor, ne apuca râsu-plânsu. Adica, dupa ce am fost intoxicati cu povesti, venite inclusiv de la presedinte si de la primul-ministru, ca actiunile din vami au fost pregatite timp de sase luni, ca s-a pus la bataie tehnica de ultima generatie, s-au infiltrat organe de cercetare sub acoperire, aflam acum ca totul a fost facut în mare graba, neprofesionist, filmuletele nu se vad bine, sunt irelevante, iar probe materiale privind coruptia nu exista.

Ce sa mai zicem!? Asta suna ca o invitatie la reluarea traficului ilegal de tigari prin vami. Furati, fratilor, încasati spaga, construiti-va vile! Camerele de filmat camuflate au fost luate, cele care au ramas le stiti voi foarte bine si, pe de alta parte, ce, chiar daca va filmeaza, filmele sunt neclare si irelevante. O invitatie mai transparenta la sapga nici ca se putea face. Asa ca: române, da-i bataie! Ca esti politist, vames sau contrabandist, viata e frumoasa si vama o vaca de muls, grasa. Undeva, sus, „regina” colecteaza cotizatia si va pazeste!

Cât priveste sumele enorme cheltuite pentru cercetari, tehnica, elicoptere, trupe speciale, procurori, judecatori, n-are rost sa ne batem capul cu ele. Sunt de la bugetul de stat, din impozitele trase de la noi. Cu alte cuvinte, ne-am platit singuri spectacolul.

 

Autor Matei Mircioane 27 Martie 2011, 21:31 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii