Când epigonii se pricep la orice

De Victor Nafiru 01 August 2013, 09:28 Din vest
După ce la începutul verii fusese făcută albie de porci de un ziarist prea curat la conştiinţă, pentru faptul că îndrăznise să apară într-un spot publicitar care ne îndeamnă să mâncăm margarină, iată că Nadia Comăneci este din nou în atenţia unei anumite părţi a presei din România. Dar nu pentru performanţele care o plasează între cele mai bune sportive ale lumii din toate timpurile, şi nici pentru activitatea de promovare a sportului românesc, a ţării în care s-a născut, ci pentru aşa-zisa relaţie amoroasă pe care ar fi avut-o cu Ion Dolănescu.

Pentru ca cititorii să înţeleagă de ce se ajunge la astfel de articole deşucheate, să spunem că vara nu este un anotimp prea bun pentru ziarişti. Subiectele grase lipsesc, deoarece politicienii sau oamenii obişnuiţi sunt plecaţi în vacanţă, instituţiile statului lâncezesc, iar prin târg, de obicei, nu se întâmplă nimic spectaculos. Cum ziarul trebuie să apară cu orice preţ, atunci se scot pe tarabă aventurile de-o noapte sau chefurile din cluburi ale vedetelor de meserie, ori can-can-urile din altă epocă, chiar dacă despre acestea nu s-a vorbit nimic până acum.

Din nefericire, Nadia are din nou parte de un scenariu de telenovelă dâmboviţeană, potrivit căreia, înainte de a se iubi cu Gheorghiţă Geolgău ori cu Nicuşor Ceauşescu, i-ar fi fost amantă lui Ion Dolănescu. Chiar dacă ar fi fost aşa, deşi personal nu cred asta, ar trebui să le fie ruşine celor care, iată, după atâţia ani, au adus în discuţie o astfel de poveste. Ce au câştigat cu acest material ordinar? Glorie? Mă îndoiesc. Ce au vrut să ne dovedească aceşti ziarişti care poate că nici nu erau născuţi pe vremea în care Nadia făcea istorie la Montreal? Au vrut ei cumva să ne spună „iată ce am descoperit noi, suntem cei mai tari, cei mai valoroşi“? Sau să ne arate cât de „depravată“ a fost în tinereţea ei marea noastră campioană? Dacă cred că, pornind de la o fotografie în care pe lângă Nadia şi Dolănescu apar şi alte persoane, se poate însăila un articol din care să rezulte că cei doi s-au iubit, cu siguranţă că se înşeală.

Din punctul meu de vedere, această campanie mediatică dovedeşte, încă o dată, că nu ştim să ne respectăm trecutul, performanţele şi valorile. Mai degrabă acest lucru l-au făcut străinii, impresionaţi şi astăzi de palmaresul Nadiei.

Cei care continuă să arunce cu noroi sunt demni de mila oamenilor de bună credinţă. Mâine-poimâine, aceşti epigoni ai gazetăriei nu se vor sfii să inventeze o poveste în care Nadia s-a iubit cu vreo colegă de la loturile naţionale. Nu de alta, dar banii primiţi pentru astfel de subiecte greţoase n-au miros.

 

Autor Victor Nafiru 01 August 2013, 09:28 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate