Barbarii de la Letea

De Victor Nafiru 22 Mai 2011, 17:17 Din vest
Masacrul de la Letea ne arată că nu bieţii cai erau sălbatici, ci cei care au pus la cale un astfel de barbarism. De parcă nu ar fi fost de ajuns reputaţia pe care ne-am câştigat-o în lume în privinţa comportamentului sadic faţă de animale, am ţinut să fim din nou în atenţia întregii Europe.

Cei care au pus la cale această grozăvie nu pot fi numiţi oameni. Fără suflet, ei s-au purtat exact ca naziştii care însoţeau convoaiele morţii spre lagărele de exterminare. Nici o deosebire între unii şi alţii, chiar dacă în camion se aflau cai, şi nu oameni. Gestul lor, dar şi al acelora care au decis să facă aceasta, este la fel de grav şi de odios. Au înfometat bietele animale, le-au lăsat fără apă, le-au băgat în ţarcuri cu parii şi lanţurile, rupându-le picioarele şi crăpându-le capul. I-au lăsat să agonizeze, să sufere, doar pe considerentul că erau animale, a căror soartă fusese deja pecetluită.

Un primar democrat, dintr-o Românie democrată (!) în care fiecare face ce vrea, a hotărât în numele sătenilor să prindă caii sălbatici care trăiesc pe teritoriul comunei lor. Dar nu pentru a-i domestici şi a-i folosi la muncile câmpului, ci pentru a-i vinde pe un milion de lei vechi bucata. O sută de cai, o sută de milioane de lei vechi pentru comunitate. O sumă ridicolă pe lângă zecile, sutele de milioane de euro pe care le învârt unii astăzi în societatea românească. Numai că, pentru omul sărac, obişnuit să stea mereu cu mâna întinsă, o sută de lei pe cap de cal contează infinit mai mult decât suferinţa animalelor vânate în pădurile Brăilei. Iar pentru primarul din Letea, măcelărirea cailor a însemnat, paradoxal, un plus de popularitate în rândul electoratului care se calcă în picioare după o găleată portocalie, o pungă cu zahăr sau o sticlă cu ulei.

Barbarismul de care au dat dovadă unii este de condamnat, dar nici atitudinea autorităţilor nu trebuie trecută cu vederea. Femeile din familia şi anturajul preşedintelui au fost lipsite de reacţie, deşi, din câte ne amintim, şi Eba, şi prima doamnă a ţării - să nu mai vorbim de blonda din PD-L -, au pozat de-a lungul anilor în doamne care iau lecţii de echitaţie. E adevărat, erau în campanie electorală şi plecaseră la cerşit de voturi, şi nicidecum să susţină cauza maidanezilor şi a cailor sălbatici.


 

Autor Victor Nafiru 22 Mai 2011, 17:17 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii