Aveţi-vă ca fraţii!

De Victor Nafiru 11 Aprilie 2012, 19:42 Din vest
Speram că măcar acum, în Săptămâna Patimilor, politicienii vor fi mai smeriţi, vor renunţa la sfada de toate zilele şi, chiar dacă nu vor merge la spovedanie, vor cugeta în tihnă la cele ce au fost şi se vor gândi la cele ce vor urma să vină. Îi aşteaptă o campanie electorală grea, cu siguranţă, urâtă şi plină de patimi, o campanie în care îşi vor aminti de ce a refuzat Ponta să-i ia locul lui Emil Boc, de ce preşedintele l-a desemnat premier pe MRU şi nu pe altul, sau despre exodul din PDL al organizaţiei judeţene conduse de Sorin Frunzăverde.

Pentru astfel de considerente, mă aşteptam ca politicienii noştri să se relaxeze în aceste zile. În loc să facă ceea ce fac, de cele mai multe ori prost, adică politică, ar fi fost de preferat să meargă în piaţă să vadă şi ei cu cât se vinde mielul, cât mai costă căpăţâna de salată verde ori legătura de leuştean şi pătrunjel sau grămăjoara de ştevie şi urzici. Ar fi fost mai câştigaţi, amestecându-se printre cumpărătorii de zi cu zi, admirând roşiile aduse din Italia, ardeii din Ungaria, vinetele din Turcia, fasolea din Kenya, varza de Bruxelles de la Bruxelles, sparanghelul din Germania, arpagicul din Olanda, merele din Grecia, strugurii din Azore, peştele şi fructele de mare din balta altora şi murăturile de la mama lor cea românească.

Din nefericire, până şi în această săptămână a spălării păcatelor şi iertării greşelilor aproapelui, politicienii nu s-au putut abţine de la contre, jigniri şi alte asemenea fapte ce denotă lipsa de toleranţă. După evenimentele din PDL, iată că şi liberalii au parte de un scandal. Unul care poate avea urmări pe viitor, căci Andrei Chiliman nu este doar primarul unui sector de Bucureşti, ci şi preşedintele celei mai mari organizaţii liberale din ţară. O dispută la acest nivel poate avea repercusiuni serioase asupra partidului. Or, cu două luni înaintea alegerilor, un astfel de scandal, să nu mai vorbim de o posibilă demisie sau demitere, ar avea consecinţe nefaste. Nu cred că în acest moment vreun liberal veritabil ar vrea să se întâmple aşa ceva. Câştigarea alegerilor şi, implicit, a Puterii, este o dorinţă mult prea mare, încât un astfel de scandal să nu poată fi aplanat. Cinstit, numai un iresponsabil politic şi-ar dori acest lucru, iar eu nu cred că PNL are în acest moment un astfel de lider.


 

Autor Victor Nafiru 11 Aprilie 2012, 19:42 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate