27 martie, Ziua mondială a teatrului - Spectacole la Teatrul Maria Filotti

De Redactia 26 Martie 2018, 20:35 Cultura Brailei

Ziua Mondială a Teatrului se aniversează la 27 martie. Iniţiată pentru prima dată la Viena, în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru, Ziua Mondială a Teatrului a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de Centrele naţionale ale Institutului Internaţional de Teatru. Înfiinţat în 1948, la iniţiativa UNESCO, Institutul Internaţional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic.

În fiecare an, o personalitate recunoscută la nivel internaţional e invitată să comunice reflecţiile sale asupra celei mai vechi forme artistice, teatrul. Mesajul internaţional, tradus în peste 50 de limbi, este citit spectatorilor înaintea reprezentaţiei din seara zilei de 27 martie, apoi este publicat în ziare şi reviste, difuzat la radio şi televiziune. Primul mesaj de Ziua mondială a teatrului a fost scris în 1962, de Jean Cocteau, potrivit site-ului www.world-theatre-day.org.

Teatrul Maria Filotti vă invită marți , 27 martie,  de la ora 18 , la Sala Avantgarde sa vizionați spectacolul  ”Viața nu te întreabă niciodată nimic!” –  One Woman Show cu actrița Wanessa Radu,  regia  Anca Cismaru, un recital cu o ‘’poveste- spectacol’’ care ne privește pe fiecare dintre noi.

Atelierul  de teatru Cireșarii in parteneriat cu Teatrul Maria Filotti organizează  tot in data de  27 martie, evenimentul  ZIUA PORTILOR DESCHISE! În cadrul acestuia la Sala Bujor Macrin se vor juca 2 spectacole SOACRA CU 3 NURORI - regia Radu Nichifor, reprezentații pentru copii cu copiii  Atelierului de teatru Cireșarii, coordonat de actrițele Monica Ivașcu și Elena Andron, de la orele 10.30 respectiv 12.00.   

Intrarea este liberă, pe baza invitațiilor emise de Agenția Teatrală, în limita locurilor disponibile.

 

Autor Redactia 26 Martie 2018, 20:35 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii