Ziua iei - Expoziție de cămăși tradiționale cusute de brăilence

De Redactia 20 Iunie 2018, 10:29 Cultura Brailei

ziua ieiÎn fiecare an, pe 24 iunie este sărbătorită Ziua Universală a Iei, simbol al identității noastre şi o piesă emblematică a costumului popular românesc. Evenimentul reprezintă un motiv in plus pentru Atelierul Poveștile IEI de a sărbători 4 ani de existență ca activitate în cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila.

La inițiativa Corinei Ciuraru, coordonator Poveștile IEI, multe brăilence care au participat la șezătorile bibliotecii și-au cusut singure iile, alocând luni de muncă şi studiu pentru a reda frumusețea și varietatea cămășilor din diferite zone ale țării.

Vă invităm să admirați aceste ii într-o expoziție de cămăși tradiționale organizată la Secția de Etnografie a Muzeului Brăilei „Carol I”, duminică, 24 iunie, la ora 11.00.

Pe lângă vernisajul expoziției, evenimentul cuprinde și un moment artistic de dansuri populare, precum și o ședință foto cu costume tradiționale.

Vă amintim că Ziua Universală a IEI a fost celebrată pentru prima dată în 2013, odată cu sărbătoarea de Sânziene, la iniţiativa comunităţii online „La Blouse Roumaine", fiind preluată cu succes de comunităţile româneşti din peste 50 de ţări.

 

Autor Redactia 20 Iunie 2018, 10:29 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii