Doi dintre Mugurii de catifea: Zeno Halupa si Georgiana Tudor- debutati de revista Litera13

De Virgil Andronescu 10 August 2015, 08:01 Cultura Brailei

Muguri de catifea - antologie

Sambata 8 aug.2015, am participat la lansarea Antologiei colective Muguri de catifea, carte in care se gasesc texte literare realizate de tineri autori braileni. Cartea a fost ingrijita de poeta Livia Mihaela Frunza, editura Betta fiind cea care a publicat antologia. Claudiu Braileanu a moderat evenimentul desfasurat la Biblioteca Judeteana din Braila, invitati speciali au fost: directorul editurii Betta, Nicolae Rosu; Eliza Roha si Camelia Pantazi Tudor, scriitoare.  

Volumul cuprinde 14 autori brăileni. Scriitoare Livia Mihaela Frunză si-a prezentat si propriul volum de poezie satirică Picanterii burlesti. La eveniment a fost asteptat romancierul, dramaturgul și eseistul Emil Lungeanu care dorea sa semnaleze aparitia romanului Enigma. Elena Roşu- prozatoare, poetă, dramaturg, eseist- membră a Uniunii Scriitorilor din Romania şi Camelia Pantazi Tudor au susţinut discursuri critice. 

 

Din discursurile celor care au luat cuvantul, trag concluzia ca tinerii autori Zeno Halupa si Georgiana Tudor- debutati de revista Litera13 www.litera13.ro , sunt reprezentativi pentru Antologia colectiva Muguri de catifea, cei doi fiind deja prezentati publicului ca certitudini. Si fiindaca am amintit de public, Sala Fanus Neagu- de la etajul al III-lea al Bibliotecii Judetene Panait Istrati, a fost neincapatoare. Dincolo de aceasta prezentare succinta- vorbesc imaginile foto-video, nimic spectaculos, totul in atmosfera obisnuita a unei lansari de carte - de weekend in plina vara excesiv de torida.   

 

 

 

Autor Virgil Andronescu 10 August 2015, 08:01 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii