Zâmbetul unește, un proiect de succes coordonat de scriitorul Lică Barbu

De Virgil Andronescu 24 Octombrie 2019, 09:56 Cultura Brailei

spectacol Nino Ninospectacol

Miercuri 23 octombrie 2019, am asistat la un spectacol, de aproximativ 60 de minute, prezentat de Grupul Nino Nino, care în cele doar câteva luni de activitate, fie şi sporadică, și-a arătat în câteva spectacole valoarea artistică.

Momentele artistice pe care, cu emoţie, le-au interpretat la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Ana Aslan din Brăila, în cadrul Cenaclului literar-artistic Casa Speranței, au fost de un sublim plin de candoare. Copiii au deja în repertoriu momente pe care le-au interpretat pe la diferite evenimente culturale reprezentând unele instituţii cultural-artistice ce au fost și astăzi prezentate la întâlnirea cu membrii cenacliști, scriitori și poeți brăileni, ajutând grupul Nino Nino să-și arate valoarea artistică într-un mic spectacol. Am văzut un dialog artistic între generaţii,între copii și scriitori, poeţi brăileni, un dialog educativ.

zambetul unesteScriitorul Lică Barbu, coordonator Proiect: Zâmbetul unește, are ca obiectiv primordial crearea unei interfețe cultural-artistice prin care cei mici să fie atrași către un univers activ. Pe de altă parte, prin spectacolele prezentate, proiectul are ca obiective secundare oferirea posibilității tinerilor din Brăila de a asimila informații noi, de a-și dezvolta vocabularul și preocupările și de a găsi în artă o cale de dezvoltare personală.

În această perioadă când societatea este tot mai dependentă de tehnica modernă, am găsit oază de linişte unde copiii se pot desfăşura în largul lor, fără telefoane, tablete sau jocuri pe calculator, acolo unde le putem oferi copiilor cu talente native posibilitatea de a se afirma artistic.

În plus, dar nu lipsit de importanță, proiectul Zâmbetul uneşte vizează implementarea zâmbetului ca stare firească pentru toată lumea, ca terapie de vindecare a tarelor societăţii, ca mod de îndreptare a moravurilor societăţii, dar mai ales, ca mod de a le oferi copiilor şi altceva în afară de calculator.

Aceste activităţi sunt privite ca forme de manifestare ale aceluiaşi univers al copilăriei. În acest  moment, cuvântul spectacol pare mult spus la grupul artistic Nino Nino.

 

Autor Virgil Andronescu 24 Octombrie 2019, 09:56 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii